Мисимовић о новом селектору: Нигдје нам се не жури!

"Причамо, консултујемо се. . . Усагласићемо став. Имамо више од два кандидата за насљедника Мехмеда Баждаревића", рекао је Звјездан Мисимовић, члан Комисије ФС БиХ за именовање селектора "А" репрезентације.

Фудбал 06.11.2017 | 10:15
Мисимовић о новом селектору: Нигдје нам се не жури!
"Не вјерујем да ћемо ускоро добити селектора", рекао је данас Звјездан Мисимовић, члан Комисије Фудбалског савеза Босне и Херцеговине (ФС БиХ) за именовање селектора "А" репрезентације.

Савјетник Извршног одбора ФС БиХ за спортска питања нагласио је да је у сталном контакту с осталим члановима комисије Ивицом Осимом, Душком Бајевићем и Сеадом Кајтазом те "да не журе, јер посао желе обавити без и најмање грешке".

"Причамо, консултујемо се... Усагласићемо став. Преговарамо с тренерима. Не могу сада о њиховим именима", истакао је Мисимовић.

Раније је потврђено да је комисија обавила разговоре с Амаром Осимом, некадашњим трофејним тренером ФК Жељезничар и Мехом Кодром, успјешним шефом стручног штаба швицарског Сервета и бившим славним нападачем Барселоне. Осим и Кодро слове и за најозбиљније кандидате за упражњену селекторску фотељу националног тима БиХ.

"Није коректно да сада причам с ким смо и када разговарали. Причамо о условима, тренери нам говоре како планирају евентуално радити, а ми на састанцима истичемо да је циљ новог селектора пласман на ЕУРО 2020, те да мора бити ауторитет и завести ред у свлачионици, што се испоставило као проблем у протеклом периоду. Дакле, много фактора треба се поклопити и утицаће на одлуку комисије, тј. приједлог којег ћемо на усвајање доставити Извршног одбору ФС БиХ", казао је Мисимовић.

На питање да ли остају само два кандидата за селектора, Осим и Кодро, Мисимовић је одговорио:

"Нећу да говорим о именима, није у реду у овом моменту, нити било кога да фаворизујем. Имаћемо више од два потенцијална кандидата за селектора. Видјећемо и да ли ћемо предложити једно или два имена члановима Извршног одбора, који ће потом одлучивати о новом селектору."

С обзиром да је јуче комисији истекао првобитни рок за доставу приједлога, јасно је да Мисимовић, Осим сениор, Кајтаз и Бајевић посао нису обавили на вријеме.

"Шта значи на вријеме? Нигдје нам се не жури. Пријатељске утакмице су тек у марту идуће године и имамо времена да изаберемо правог човјека. Да не погријешимо. Рекао сам већ, не вјерујем да ћемо ускоро добити селектора", причао је Мисимовић, који је констатовао да ће се комисија, ипак, трудити да што прије достави приједлог "фудбалској влади".

Сједница ИО ФС БиХ на којој би требао бити изабран Баждаревићев насљедник првобитно је била заказана за 10. новембра, али према посљедњим информацијама пролонгирана је за 16. дан у текућем мјесецу.

С новим селектором ФС БиХ потписаће двогодишњи уговор, на основу којег неће имати већу мјесечну плату од Баждаревићеве, која је износила 30.000 КМ.

Према утврђеним критеријима комисије, како је потврдио и Мисимовић, приоритетни задатак селектора БиХ биће пласман на Европско првенство 2020. године, кроз Лигу нација, ново такмичење које стартује у септембру 2018. или квалификације, чије ће се прво коло играти у марту 2019. године.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар