Наставак суђења тројици оптужених

У Суду БиХ наставља се суђење команданту Специјалне јединице МУП-а такозване Републике БиХ Драгану Викићу и још тројици оптужених за убиство заробљених припадника ЈНА 1992. године у Сарајеву.

Република Српска 02.11.2017 | 08:26
Наставак суђења тројици оптужених
Осим Викића, у предмету "Велики парк" оптужени су бивши министар унутрашњих послова такозване Републике БиХ Јусуф Пушина, те Нермин Узуновић и Младен Човчић.

Оптуженима је стављено на терет да су знали и били информисани о заробљавању осам припадника ЈНА српске националности из транспортера у квару на подручју сарајевског насеља Добриња. Према оптужници, они су били информисани о стављању заробљених војника ЈНА под контролу и надзор полицијских и безбједносних структура, који су потом изведени у Велики парк близу Дома полиције, у центру Сарајева, гдје су убијени рафалима из ватреног оружја.

Тијела припадника ЈНА склоњена су и одвезена с циљем уклањања и прикривања доказа, али су пронађени дјелимични посмртни остаци двојице убијених, док се за осталима још трага.

На рочишту одржаном 19. октобра свједочили су бивши припадник Полицијске станице Војничко поље Славко Мутић и магационер Јосо Бијелић.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лија

02.11.2017 09:27

Ко и за чији интерес крије улогу Херенде Неџада званог Брко, пријератног возача у РСУП БиХ, за којег се зна да је ликвидирао осам војника ЈНА у великом парку?? Гдје се сада налази Херенда, и зашто је прича о њему нагло медијски спласнула?? Нако је срачунато у ову причу укључио Викића и Пушину, знајући да им се неће моћи доказати командна одговорност.

ОДГОВОРИТЕ