ЛЕ: Црвена звезда - тим за Арсенал...

Милојевић без персоналних, али са теоретским мукама: Како ће трозубац у средњем реду надјачати умор? Да ли је осим Гобељића и Милић тајни адут Звездиног тренера.

Фудбал 02.11.2017 | 15:15
ЛЕ: Црвена звезда - тим за Арсенал...
Шаке на леђима, па ширење руку и поглед на небу. То су били карактеристични потези Владана Милојевића у претходним првенственим мечевима. Уједале су разне змије Звездиног стручњака уочи великих европских мечева.

Остајао је без Бранка Јовичића, Дамјана Ле Талека, Вујадина Савића. Довољно да се плаши наивних гуштер ситуација. При сваком паду неког од његових играча на поменути начин је млатарао рукама, енергично сугерисао медицинској екипи да утрчава на терен. Али је добром игром судбине сачувао кадар и не рачунајући суспендованог Родића у северни Лондон довео најјачи тим.

Тај тим ће добити шансу и вечерас, и тај бенефит је Владан Милојевић имао само на београдској премијери Лига Европе против БАТЕ Борисова. Док су се под светлима Емирејтса, на последњем тренингу пред сутрашњи меч, чули осмеси фудбалера Црвене звезде Милојевић није имао шта да прелама. Преломио је одавно.

Да не околишамо много: суспендованог Родића, баш као у Келну, замениће Марко Гобељић. На сличној позицији играо је у финишу меча у Краснодару, када се зубимао требало бранити, као и пре две седмице када је француски арбитар послао Родића на туширање. Остало је све познато: Борјан, Стојковић, опорављени Савић, Ле Талек, Доналд, Крстичић, Срнић, Канга, Радоњић и Боаћи. То ће бити стартери Црвене звезде у четвртом колу Лига Европе.

Група која је много тога прошла заједно и која има одређене аутоматизме у игри. Њихов статус могао би донекле само да "угрози" Немања Милић. Војник Владана Милојевића је рођен са чином играча за специјалне операције. Опоравио се од повреде и могао би да нанесе штету брзом систему Арсена Венгера. Посебно ако наредна ноћ не буде била обојена уметношћу продора Немање Радоњића или спартанском борбеношћуСлавољуба Срнића.

Можда Владан Милојевић нема персоналне дилеме, али има теоретске. То је поље деловање где су му донекле везане руке. Звезда је у првом мечу парирала борбом и још једном референцом - трчањем, трчањем, трчањем... Лако је то написати и у доколичарским разговорима рећи да само то треба урадити поново. Лако је рећи, али тешко оствариво.

Од тог меча са Арсеналом Звезда је највише проблема имала у везном реду. Осликавао је то и уморни говор тела Мичела Доналда.

Осликавала је то и грч на лицу Ненада Крстичића приликом измене у Земуну и шапат упућен ка тренеру: "Не могу више".

Осликавао је то и ретко "јављање" Гелора Канге.

Јесте да би номинално одбрана Црвене звезде требало да буде на великим мукама, али много тога ће зависити од поменутог трозупца на средини терена. Њихов умор је нешто што је сигурно било у подсвести Владана Милојевића претходних седам дана, па и у тренутку када се укрцао у авион за Лондон. Само ако Доналд, Крстичић и Канга буду били спремни да гризу и парирају тркачким способностима Кокелана и Вилока, Звезда ће имати наду.

Танку, али ипак - наду!

Звездин трио је у Лондону деловао расположен,ако буду такви и на терену побринуће се да Владан Милојевић меч на Емирејтсу прати без грча на лицу и атичпичних гестикулација. У супротном надаће се да ће током пит-стоп репрезентативне паузе напунити резервоарДоналду, Канги и Крстичићу. Па да лете у Белорусији 22. новембра када већ на Емирејтсу нису могли.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан - Стојковић, Савић, Ле Талек, Гобељић - Доналд, Крстичић - Срнић, Канга, Радоњић - Боаћи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Коле БН

02.11.2017 16:04

Срецно и храбро а БОГ храбре воли

ОДГОВОРИТЕ