Матић: Шта ја имам коме да се доказујем?!

Српски везиста отворио душу. . .

Фудбал 03.11.2017 | 23:00
Матић: Шта ја имам коме да се доказујем?!
Ас Манчестер Јунајтеда Немања Матић каже да нема шта коме у Челсију да се доказује у недељном дербију Премијер лиге против Плаваца који се игра на Стамфорд Бриџу. Подсетимо, он је летос прешао на Олд Трафорд у трансферу од преко 40.000.000 евра баш из редова Челсија.

"Доказао сам се када сам играо у Челсију, показао сам свој квалитет. Два пута смо освојили титулу, а поред тога и два купа, тако да сам се довољно доказао у Лондону. Остаје ми само да донесем радост и трофеје свом новом клубу", истакао је српски везиста.

Матић не зна на какав ће пријем наићи на Стамфорду овог викенда.

"Немам појма шта ме чека. Када сам играо тамо двао сам сто одсто својих могућности и сигуран сам да навијачи Челсија то поштују. А ако није тако, баш ме брига."

Одлука Плаваца да га лако пусте током лета и даље главна тема у енглеској штампи. Чак је и легендарни Гери Невил критиковао лондонски клуб због продаје Матића Јунајтеду.

"Све што могу да кажем на ту тему је да сам срећан у Манчестеру. Срећан сам што радим с Мурињом и то је све. Када сам играо за Челси, доносио сам му трофеје. Сада идем тамо са Манчестер Јунајтедом, идем да победим. Мислим да је то фер."  

Иако има бодовну предност на табели у односу на Плавце, Јунајтед их респектује.

"Знамо да морамо да их ценимо. Добар су тим, шампиони су и чека нас тешка утакмица. Али верујемо у наше квалитете. Премијер лига је тешко такмичење, није битно да ли си први са пет бодова више или седам или десет. Ако изгубиш две утакмице, остали те одмах прешишају. Важно је да не губимо бодове јер ће ово бити дугачка трка за титулу", поручио је Немања Матић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар