Има 17 година, чека Звезду и поручује...

Желим да будем најбољи играч на свету! Да ли је Рис Нелсон будућа звезда фудбала?

Фудбал 02.11.2017 | 09:15
Има 17 година, чека Звезду и поручује...
Упознајте Риса Нелсона. Ако га нисте запазили добро на терену Маракане у првом мечу Црвене звезде и Арсенала. 

Овај младић је рођен 1999. године и већ је пустио корење у првом тиму Тобџија. Полако задобија шансу на утакмицама ван Премијер лиге и дошао је до тога да би било изненађење да се не нађе у постави на Емирејтсу где црвено-бели гостују у четвртак од 21.05.

Овај  фудбалер који може да игра и по крилу и напред има велике амбиције. Уколико буде на терену против Звезде у четвртак, а вероватно хоће, обратите пажњу на њега. 

Најављује да жели да буде најбољи на свету.

"Желим да освајам трофеје, желим да будем најбољи фудбалер на свету", јасан је Нелсон.

Ипак, он је још дете...

"За мене је сан постао јава када видим навијаче како носе дрес Нелсон 61 на леђима. То сам одувек желео, а сада гледам то својим очима. Невероватно".

Ради се о момку чији је отац, занимљиво, из Зимбабвеа, док му је мајка Енглескиња. Са девет година се прикључио Арсеналовој академији. Али открива и да је кратко пре тога био у редовима највећег противника Тобџија - Тотенхему.

"Тотенхем ме је скаутирао, био сам тамо три или четири недеље, али када ми је телефон зазвонио и када ме је Арсенал позвао одмах сам отишао тамо. После првог тренинга су желели да потпишу угово са мном. Навијач сам Арсенала, сви у мојој породици навијају за Арсенал, тако да то није била тешка одлука".



Каже да му је у тренингу са највећим звездама Арсенала све ново, али да му помажу играчи као што су Александре Лаказет или Алекс Ивоби.

"Ивоби ми је доста помогао. Увек прави шале и проверава да ли сам добро. Лаказет је такође веома добар момак. Озил, Бељерин, сви играчи стварно, прихватили су ме и као особу и као фудбалера", каже Нелсон.

Тобџије су добиле свих шест сениорских утакмица у којима је Нелсон био учесник. Тешко ће бити Арсену Венгеру да га игнорише ако овако настави. А неће се ни мајстор за проналажење талената у инкубаторима ни трудити да тако нешто учини.

Овај мали је опасан.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар