Интервју: Колико још Вања остаје и да ли га је звала Звезда?!

Бек црно-белих одговарао на питања навијача. Открио ко му је био идол, ко су му омиљени капитени, још колико ће остати међу црно-белима и да ли је заиста имао позив "вечитог ривала".

Кошарка 05.11.2017 | 22:15
Интервју: Колико још Вања остаје и да ли га је звала Звезда?!
Иако је и даље веома млад, Вања Маринковић искуснији је него што његова крштеница говори.

Мада рођен 1997. године, перспективни бек је у првом тиму црно-белих од 2013. године, што га чини једним од играча са најдужим стажом у Хумској из актуелног састава.

Ове сезоне, Маринковић је оборио рекорд каријере сјајним наступом у Задру, где је постигао 33 поена, укључујући и "преломну" тројку о таблу, за победу.

"Вања узвраћа поверење", рекао је о њему тренер Мирослав Николић, који му верује и то доказује значајном минутажом (скоро 30 минута по мечу АБА лиге).

У разговору за званични сајт такмичења, један од љубимаца навијача Партизана одговорао је на питања фанова. Прочитајте све његове одговоре:

- Колико још планираш да останеш у Партизану и када планираш да изадјеш на драфт?

"За Партизан мене веже много више од уговора. Видећемо колико ћу остати. Тренутно не размишљам о томе. Док траје сезона, мислим само о томе како најбоље могу да допринесем да Партизан побеђује"

Ко ти је омиљени фудбалер, а ко омиљени кошаркаш?

"Црно-бели капитени, Саша Илић и Новица Величковић".

Шта мислиш колико може Партизан у АБА лиги ове сезоне?

"Трудићемо се да будемо што боље пласирани. Лига је доста уједначена, већ је било и неких изненађења, тако да ће нијансе одлучивати. Наше је да се потрудимо да будемо најбољи када буде најпотребније. Докле ће нас то одвести, тешко је у овом тренутку рећи"

Који бивши саиграч ти највише недостаје?

"Ух, када се осврнем иза себе, много их је отишло за ових пар година. Много сјајних људи и сјајних кошаркаша. Од неких сам учио, а да свима сам делио и добро и зло, као што је то увек случај у Партизану, тако да не могу некога да издвојим"

Зашто број 9?

"Не постоји неки посебан разлог, просто ми се свидео број. Јесам рођен деветог у месецу, али није ни то имало неки утицај"

Да ли је истина да те је Црвена звезда мтс звала да предјеш у њене редове?

"Није"

Да ли пратиш НБА лигу и за кога навијаш тамо?

"Пратим колико ми обавезе дозвољавају, а сада навијам првенствено за Сакраменто, после и за Сан Антонио, Денвер, Минесоту, Клиперсе… све где има наших. Раније, док је играо Брајант, навијао сам за Лејкерсе".

Шта је то што би испунило твоју кошаркашку каријеру?

"Освојене титуле са клубом а једног дана и са 'А' репрезентацијом Србије. Ако се оствариш и на клупском и на репрезентативном плану, онда је то то".

Како си заволео кошарку и са колико година си почео да тренираш?

"Старији брат је тренирао кошарку, па сам некако уз њега почео и ја да се интересујем. Имао сам 6 година када сам отишао на први тренинг".

За који клуб у НБА лиги би волео да играш?

"Немам неких посебних жеља, ако одем у НБА, волео бих да то буде тим у којем ћу имати важну улогу"

Када си отишао на прву Партизанову утакмицу?

"Ако се не варам, била је сезона 2007/08 и била је у питању Евролига, једна од првих утакмица у сезони. Играли смо против Лотоматике".

Која ти је омиљена утакмица коју си играо?

"Свака победа у дербију против Звезде је нешто посебно. Волим да их играм и наравно да је победа у тој утакмици увек мало дража од осталих. Прошле сезоне тек што сам се вратио на терен после повреде, играли смо дерби и добили тако што смо у последњој четвртини направили 10 разлике. Рецимо да ми је та утакмица била драга, иако није била одлучујућа"

Ко ти је идол?

"Немам посебног идола, али ако треба да се определим онда је то Коби Брајант. Њему се дивим од како сам почео да се занимам за кошарку"

Ко је по теби најбољи играч у историји КК Партизан?

"Без пуно увијања, мислим да је то немогуће одредити. Партизан је кроз историју дао толико асова да је тешко и набројати их све, а да некога случајно не изоставиш"

Да се не бавиш кошарком, да ли би тренирао неки други спорт?

"Сигурно бих се бавио спортом и то неким колективним., али немам идеју којим. Мало тешко да себе могу да замислим као фудбалера или одбојкаша иако волим да гледам те спортове".

Ко је најбољи тројкаш у АБА лиги?

"Има пуно добрих шутера, видећемо како ће сезона да се одвија и ко ће на крају да се издвоји"

ПЕС или ФИФА?

"ПЕС"

Од ког старијег саиграча си покупио највише фора?

"Била је привилегија да тренирам поред играча као што су Милосављевић, Павловић, Богдановић… Трудио сам се да од свакога усвојим нешто што у својој игри могу да применим"

Ко је најбољи играч против којег си играо?

"Играч који ми је највише проблема задавао је заправо био мој саиграч на тренинзима. Драган Милосављевић. Дати кош када те он чува је било много много тешко".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар