Увреда: Краљицу назвао сељанком

Творац серије Цроwн, Питер Морган, Елизабету ИИ у интервјуу за Сундаy Тимес назвао је женом “ограничене интелигенције” додавши да је краљевска породица “једна поремећена институција”.

Свијет 01.11.2017 | 14:02
Увреда: Краљицу назвао сељанком
Морган је за часопис признао да не би поверовао да му је раније неко рекао како ће писати сценаријо за серије о Елизабети ИИ.

"Не би ми пало на памет да се може још ишта рећи о тој сељанки ограничене интелигенције, која би много више бринула о својим псима и узгоју коња него обављала дужности монарха", рекао је.

Морган, кога описују као загриженог републиканца, каже и да је импресиониран краљичином способношћу опстанка без обзира на “катастрофалне грешке”, за разлику од парламентарних посланика које су погрешне одлуке стајале каријере. Чланове краљевске породице у интервјуу је назвао “паразитима или вирусима који мутирају”.

"Погледајте само колико је премијера отпремила у ковчеге, након што су је добро ‘избламирали’, а она је још на трону, наџивела их је. Реч је о једној поремећеној институцији и потпуно сулудом систему, али можда им управо он омогућава да иду напред."

Питер Морган је приватни живот дуговечне владарке открио у филму “Краљица” из 2006. у режији Ствена Фриера, а потом и на позоришним даскама Wест Енда. За улогу Елизабете ИИ у поменутом филму је Оскаром награђена славна британска глумица Хелен Мирен.

Док се тај филм бавио Елизабетом у зрелој животној доби, радња серије “Круна” прати живот младе принцезе која се удаје за Филип Маунтбатена у турбулентним временима након Другога светског рата. Елизабету ИИ. у серији утеловљује Клер Фој, која је у Би-Би-Си-јевој мини-серији Wолф Халл из 2015. глумила другу британску краљицу, Ану Болен.

Морган је у свакој сезони серије “Круна” планирао да прикаже десетгодишње раздобље краљичине владавине, а прича почиње замршеним преузимањем трона након смрти краља Џорџа ВИ под надзором тадашњег премијера Винстона Черчила. У трећој и четвртој сезони серије краљицу ће глумити Оливија Колман.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сваста

01.11.2017 20:14

Ова зива јос?

ОДГОВОРИТЕ