ЕЛ - Звезда чека Бамберг: И без Антића - на побједу!

Црвено-бели у четвртак поново играју Евролигу у Београдској арени.

Кошарка 01.11.2017 | 20:25
ЕЛ - Звезда чека Бамберг: И без Антића - на побједу!
Црвена звезда мтс (2-2) - Бросе Бамберг (2-2). Шампиони Србије и Немачке у четвртак ће играти за трећу евролигашку победу и успон из средине у "горњи дом" табеле.

Старе знанце, који су овог лета претрпели значајне промене, повезује неколико ствари. Пре свих, бивши капитен Звезде Лука Митровић који ће у среду увече први пут крочити у Комбанк арену као гост.

Даље, играч Бамберга ове сезоне је и Квинси Милер, без обзира на то што та сарадња не изгледа како су обе стране хтеле. Американац је и у среду увече на свом Тwиттер профилу поручио да би радо поново заиграо за Црвену звезду.

Такође, два клуба повезује и Дорел Рајт, играч који је ове јесени био довођен у везу са црвено-белима, али је ипак из Игокее прешао у Немачку, где је прошле недеље већ показао да ће бити велико појачање екипе Андрее Тринкјерија.

У најави сутрашње утакмице, тренер Звезде нагласио је да ће његовом тиму бити потребна подршка навијача и још једном је потврдио да Перо Антић дефинитивно неће наступити због планског опоравка од старе повреде.

"Овде када имамо пуне трибине дефинитивно никоме није лако! Верујем да ће Лука Митровић, сјајан човек и кошаркаш, бивши капитен Црвене звезде, покушати својим саиграчима да дочара шта их очекује овде и зато нам је врло, врло важно да одзив наших звездаша буде добар и да имамо атмосферу која ће нам помоћи да дођемо до нове победе. Као што сам најавио, Пере Антића неће бити у саставу, остали момци су спремни", изјавио је млади шеф струке црвено-белих.

Алимпијевић је најгласнио снагу бековске линије Бамберга и рекао да имају "пет, шест" играча који могу да играју на обе "ниске" позиције.

"Почев од Зисиса, преко Хикмена до Хекета, сви могу бити организатори игре. Екипа је комплетирана довођењем Рајта из Игокее и сада је ту састав са више од 12 добрих играча. Са друге стране, наше шансе за победу повећавају се када играмо код куће, у атмосфери коју имамо", додао је тренер Звезде.

Звезда улази у сутрашњи меч после тријумфа против Макабија, Бамберг за собом има узастопне тријумфе (Уникаха, па Басконија). Меч ће почети у 18 часова.

Парови 5. кола

у четвртак

Звезда - Бамберг 18.00
Фенербахче - Валенсија 18.45
Басконија - Панатинаикос 20.00
Макаби - Армани 20.05
Реал - Химки 21.00

у петак

ЦСКА - Жалгирис 18.00
Ефес - Уникаха 18.30
Барселона - Олимпијакос 21.00

Табела: Реал 4-0, Олимпијакос 4-0, Валенсија 3-1, ЦСКА 3-1, Химки 3-1, Макаби 2-2, Фенербахче 2-2, Црвена звезда мтс 2-2, Бамберг 2-2, Жалгирис 2-2, Панатинаикос 2-2, Барселона 1-3, Армани 1-3, Уникаха 1-3, Басконија 0-4, Ефес 0-4. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар