Партизан: "Један ружан повик - НАПОЉЕ"!

Они који планирају да дођу на Стадион Партизана у четвртак предвече треба ово да ПРОЧИТАЈУ - специјалне, ригорозне мере уласка, камере ће зумирати зеницу сваком гледаоцу. "Свака грешка може да нас скупо кошта", каже директор Милош Вазура.

Фудбал 01.11.2017 | 21:20
Партизан: "Један ружан повик - НАПОЉЕ"!
Дан пред утакмицу са албанским Скендбербегом у Лиги Европе нови апели челника Партизана на гледаоце, односно навијаче тог клуба који у четвртак намеравају да дођу и гледају уживо овај меч.

Већ смо писали више пута да је овај меч значајан за Партизан са више аспеката - такмичарског и безбедносног, односно организационог. Такође, знате и да је управа Партизана потрошила, према сопственом признању, око 300.000 евра за инсталирање камера око ЦЕЛОГ стадиона, тако да ће убудуће сваки изгредник или потенцијални изгредник бити уочен у року од неколико минута.

Главна порука директора клуба Милоша Вазуре је да ће сваки повик који није спортски и усмерен као подршка Партизану, односно који је на "националној или некој другој основи", бити санкционисан тако што ће лица тог или тих који то буду викали бити ЗУМИРАНА, а онда ће у року од 5 минута бити избачени са стадиона.

Али, то није све - то би могло да значи и нову казну УЕФА (уосталом, Скендербег је баш због повика против Срба кажњен једном утакмицом играња пред празним трибинама). Та казна ће, према речима Вазуре, минимално бити једна утакмица пред празним трибинама, а то би значило да би црно-бели против Јанг бојса поново играли у сабласној атмосфери.

Оно што је Партизан до сада преузео на организацији ове утакмице до сада није виђено у Србији.

ЕВО ШТА ЧЕКА НАВИЈАЧЕ:

- Капије стадиона биће отворене 3 сата пре почетка меча (почиње у 19 часова);

- Биће организоване три контроле, односно три прстена обезбеђења пред улазима у стадион. Орви прстен ће бити ван стадиона, потом други пред стадионом (показујете карту и личну карту) и трећи на самом улазу у стадион (детаљан претрес, одузимање кованог новца, упаљача...);

- Гледаоци који су купили карте за централне делове источне и западне трибине добиће наруквице;

- Сви улази (степенице) на трибинама МОРАЈУ да буду празни, јер контролори УЕФА и на то посебно обраћају пажњу;

- Неће бити могуће мењање места - дакле, ако имате карту за један део трибине, нећете моћи да други део трибине. Ко ово не буде поштовао биће удаљен са стадиона, поручује Вазура.

- Тунел који води из свлачионица ка терену (и обрнуто) додатно је продужен, како би се избегло евентуално неко неодговорно понашање и гађање противника или судија неким тврдим предметима.

- Ако крене погрдно навијање или повици по националној или некој другој основи а та основа није спортска, лице тог или тих који то вичу биће зумирана и он/они ће бити одстрањени са стадиона у року од 5 минута.

У изјави за ТВ Партизан, поново је потенцирана источна трибина као проблематична и дат је пример са утакмице против Олимпијакоса, на којој се појавио ханд маде" (домаћа радиност) транспарент са ликом четничког војводе Павла Ђуришића.

Вазура на то каже: "НИЈЕДАН ТРАНСПАРЕНТ неће бити унет на стадион, а ако неко ипак успе да га унесе, биће склоњен у року од 2 минута".

Ово не важи за јужну трибину, коју је Вазура означио као "најважнију за клуб".

"У договору са 'Југом', односно људима који воде навијање, знамо каква ће кореографија бити. То ћемо унапред послати људима из УЕФА, да им најавимо шта ће бити на нашој најважнијој трибини", каже Вазура.

Партизан је, дакле, урадио много тога (да не кажемо све) да утакмица против Скендербега прође без инцидената, али никада се не може "ући у главе сваког појединца. Дакле, увек може бити неких нежељених сцена, повика...

Да ли ће Партизан, можда, одговарати и због тих појединаца, који се недговорно буду понашали?

"Свака наредна грешка казна може да буде кобна. Сигурно бисмо минимално били кажњени једном утакмицом, (Партизан је и иначе под условном казном). Има људи који се питају 'како нас увек толико кажњавају, а неке друге клубове мање?'. То је зато што се ми 'понављамо' (у праву постоји термин повратник/вишеструкуи повратник, прим. аут.), и никада, до сада, ништа нисмо променили", одговара Вазура.

Додаје и да се нада да УЕФА прати шта је све клуб урадио на припреми ове утакмице и на, генерално, промени целокупне слике.

"Људи из УЕФА већ знају шта смо све предузели. Јако им је битно да се играчи и ми из управе стално обраћамо навијачима, да их едукујемо... Ако нека групица људи, појединци буду нешто викали, не верујем да може да нас угрози, али не бих желео да дам Европској фудбалској унији 1% шансе да нас опет казне. Верујте ми да чак и због тих појединаца можемо да будемо кажњени минимумом од једне утакмице, а то би било бити против Јанг бојса, која може да буде одлучујућа за пласман у наредну фазу Лиге Европе", поручио је Милош Вазура.

ВУЧЕЛИЋ: Што би рекао мој пријатељ, хашки оптуженик...

Председник Партизана Милорад Вучелић позвао је навијаче да навијају фер и спортски и узврате на гостопримство које су црно-бели осетили у Албанији. Том приликом цитирао је, како је навео, "свог великог пријатеља, хашког притвореника":

"Покажимо да смо господа".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар