Метросексуалци су врста која изумире

Током последњих годину дана Универзитетски колеџ у Лондону спровео је велику академску студију о мужевности у Британији, која је обухватила више од 2. 000 мушкараца.

Занимљивости 01.11.2017 | 08:17
Метросексуалци су врста која изумире
Испитаници су имали задатак да опишу шта чини да се осећају добро, а према најновијим резултатима, изгледа да су коначно дигли руке од промискуитета и савршеног изгледа.

Мушкарци су у 2017. највише ценили поузданост, искреност и оданост, а само 7,4 одсто испитаника рекло је да се осећа добро због свог доброг изгледа.
То не значи да се у моду враћају "пивски стомачићи", јер мушкарци, изгледа, сада цене осећај који им пружа физичка активност, а који се тиче психе.

Данашњи мушкарци, дакле, користе вежбање и добро здравље, не да би изгледали добро, него да би се осећали добро и физички и ментално. Такође, променио се и начин вежбања, па су сада у моди тимски спортови, уместо соло одласка у теретану.

Ова открића потпуно раскринкавају мит о томе да је за срећу мушкарца потребно да изгледа "као Аполон".

Изгледа да је прошло време метросексуалаца, који су обележили период од почетка овог века, као и такозваних спорносексуалаца, који су опседнути сопственим мишићима и сексом.

Сада им је породица један од главних приоритета - желе брак, добро образовање за своју децу.

Како и зашто су се мушкарци толико променили није познато, али је јасно да су у сталном процесу еволуције и да данас постоји више начина него икад пре да будете мушкарац.

Б 92
фото:интернет
 

 

Коментари / 0

Оставите коментар