Марадона ''развезао'' језик!

Жена је угурала Икардија у репрезентацију, списак саставља менаџер Верон! “Не волим продавце магле као што је Сампаоли. Пријавио сам корупцију у аргентинском фудбалу због чега су ми неки претили и убиством”.

Фудбал 02.11.2017 | 23:00
Марадона ''развезао'' језик!
Што на уму, то на друму. Дијего Марадона је одувек био познат као човек без длаке на језику. Често је износио контроверзне ставове, критиковао све и свакога, али је често погађао и суштину. овога пута се обрупио на аргентински фудбал и начин на који се саставља тамошња репрезентација.

За селектора Хорхеа Сампаолија тврди да Аргентини није ништа донео…

“Не волим продавце магле попут њега. Сећам се када сам био у Хрватској на финалу Дејвис Купа, Сампаоли ме је звао и предложио да заједно радимо на пројекту у Севиљи. А онда када је постављен за селектора, није се ни сетио мог имена. Не волим те лажњаке и медиокритете који покушавају да буду већи него што јесу. Не волим ни Сампоалија, ни Тапију (председник ФС Аргентине). Једини прави човек којег имамо је Бокин председник Ангелићи”,каже Марадона.

Он је открио да је одређене проблеме пријавио и ФИФА…

“Знам да се ФИФА прави слепа на једно око за много ружних ствари у аргентинском фудбалу. Али ја сам велики Аргентинац и не могу против своје земље. Због тога су ми одређени људи претили. Чак и убиством. Али не бојим се! Обавестио сам о томе председника ФИФА, Ђанија Инфантина  и урадићу то опет јер је аргентински фудбал буре барута. Не радимо исправне ствари, ни у У-15 селекцијама, ни у У-20 селекцијама… Нигде! ФС Аргентине је тренутно мање корумпиран него што је био, али није нормално да селектора платите 4.500.000 долара.  Платили смо толико човеку који није нам никаква гаранциуја да ћемо бити прваци света”.

Посебно му смета што је Сампаоли у репрезентацију увео Маура Икардија за којег јавна тајна да га саиграчи не воле јер је преотео жену бивем саиграчу и пријатељу МаксијуЛопезу.

“Сампаоли је повео врача у Еквадор што је подједнако лоше као што што је звао повређеног Икардија уместо Игуаина који даје голове. Икарди није могао да игра, али је убачен у репрезентацију. Не можете тек тако да изоставите Агуера са списка, а да позовете тог крадљивца туђих жена. Не можете да зовете онога чија жена хоће да се угура у фудбал и да глуми агента. Онога који се игра са децом Максија Лопеза. Знам целу причу…”

Марадона тврди да је Икардијева супруга Ванда Нара звала селектора и молила да њен муж буде позван у репрезентацију.

“Она (Ванда Нара) је звала бившег селектора Баузу три пута, а претходног селектора Мартина четири пута. То си му рекли лично они и њихови асистенти. Не знам колико је пута Ванда звала Сампаолија. Све је то прљава игра… А имамо и “играча, председника и менаџера” Хуана Себастијана Верона који је саставио први Самаполијев списак”, рекао јеМарадона који је већ годинама у отвореном сукобу са Вероном.

Претходних година се много причало и о Марадонином односу са Леом Месијем. Недавно су се видели на гала свечаности ФИФА.

“Рекао сам му да га волим и да је велики. Не мора да освоји Мундијал да би био велики јер он то већ јесте. Проблем је што у тиму Аргентине не постоји играч који разуме Месија. Најближи томе је Кун Агуеро. Био је и Карлос Тевез, али је он из не знам којих разлога стављен на црну листу иако је феномен од играча. Пауло Дибала је сјајан играч, али он је различит играч у потпуно другој брзини. Ја бих фудбалски разумео Месија и играо би са њим. Штета што имам 57 година па не могу”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар