Дончић: Покушавам да не читам о себи!

Млади бек Реала прошле недеље је у згуснутом распореду Евролиге два пута био МВП кола.

Кошарка 02.11.2017 | 18:30
Дончић: Покушавам да не читам о себи!
Лука Дончић је у прва четири кола Евролиге остварио највећи укупни индекс корисности (129) још од јесени 2000. године, када је Дејан Томашевић у дресу Будућности поставио рекорд који и даље важи (135).

Посебно је импресиван био прошле недеље, када је у размаку од 48 сати имао индексе 41 у дуелу са Арманијем (лични евролигашки рекорд) и 35 на гостовању Жалгирису.

Што је најважније, Реал је оба пута победио и са скором 4-0 остао на деоби првог места.

Осим што је био двоструки МВП кола, Дончић је проглашен и најбољим играчем октобра месеца, што је награда коју Евролига додељује не базирајући се искључиво на статистици.

"Евролига је такмичење у коме је свака утакмица тешка. Срећан сам што смо већ нанизали четири победе и надам се да ћемо тако наставити. МВП признање ми много значи. То је још један разлог да останем мотивисан и наставим да напорно радим. Кад се подвуче црта, веома је важно пронаћи мотивацију за рад", рекао је Дончић у интервјуу за сајт Евролиге.

Сви се питају како му полази за руком да буде тако доминантан са непуних 19 година?

"У Реалу сам од 13. године и увек сам играо против старијих, али важно је што сам повећавао терет мало по мало. Људи из клуба су се бринули да идем корак по корак, никада пребрзо".

Ове сезоне, као освајач Еуробаскета са Словенијом, понео је већи терет услед тешке повреде Серхија Љуља, коме клуб није успео да пронађе адекватну замену.

"Серхи је најбољи играч у Европи и знао сам да без њега морам да направим искорак. Од њега сам научио много корисних ствари и ако сада успевам да направим тај корак напред, на томе могу да захвалим и њему".

Са еуфоријом која влада око њега, долазе и још већа очекивања.

"То јесте помало тешко. Зато покушавам да се држим мимо свега што се о мени пише на интернету. Ако сте присутни на друштвеним мрежама, немогуће је да не прочитате баш ништа, али гледам да то радим што мање".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар