ЛШ - Најава и анализа вечерашњих мечева...

Ромо, имаш ли снаге за још једна спектакл? Мбапе на хлађењу, варница би могло да буде у Лисабону и Глазгову! Барселона осакаћена повредама у Атини, Јунајтед чека Бенфику.

Фудбал 31.10.2017 | 16:00
ЛШ - Најава и анализа вечерашњих мечева...
Субјективан осећај: четврто коло Лиге шампиона најмање је подложно изненађењима. Јер да се не лажемо, и у Лиги шампиона се врло добро зна ко иде у осмину финала, а ко није за пролеће у елити и само су ретке групе у којима се то питање уопште поставља. Штавише, јаз је постао толико да великани могу себи и да дозволе једну или две лоше утакмице у уводним колима, некад и на крају такмичења кад су своје већ обавили. Али четврто коло? То је врло често тренутак када се и велики уозбиље и схвате да им је паметније да своје заврше на време, него да на концу групне фазе, кошаркашким жаргоном, уђу у неизвесни завршницу.

Зато је данас за очекивати да, само примера ради, Атлетико у Групи Ц овај пут не опрости Карабагу, иако ће играти без Кокеа и Јаника Фереире Караска. И као логична последица тога, зато је од суштинског значаја за Рому да покуша да у другом мечу са Челсијем одигра још једну блиставу утакмицу каква је била она на Стамфорду (3:3) и покуша да Плавцима откине макар још један бод, јер би му исти дозволио да кроз две недеље у Мадриду опет иде на икс - мада то Вучица не уме - и потом против Карабага на домаћем терену овери пласман у осмину финала. И Рома и Челси су од тох дуела у Лондону ређале само победе у првенству. Вучица ни гол није примила.

Дерби дана је дакле дана на Олимпику, али не би требало потценити још неке утакмице које би могле да се испоставе врло интересантне. Једна од оних мање атрактивних, али ништа мање резултатски значајних, играће се у Групи А на Сент Јакобс Парку. Базел ће угостити ЦСКА, а ако успе да после победе у Москви од 2:0 још једном савлада Армејце врло вероватно ће визирати место у нокаут фази такмичења, пошто је мало вероватно да ће Бенфика - поново са Милетом Свиларом на голу - успети да савлада Манчестер јунајтед на Олд Трафорду.

У Групама Б и Д, на папиру бар, судари светова. Уосталом, не пишу случајно белгијски медији да је за њихове клубове најузбудљивији тренутак Лиге шампиона проше са жребом, дакле пре но што такмичење и почне. Вечерас Андерлехт путује на мегдан Пари Сен Жермену (Урош Спајић се опоравио од повреде и биће на располагању, али се не очекује да ће почети од првог минута, јер се тек вратио тренинзима) и будимо реални: све осим убедљиве победе Светаца било би велико изненађење. Без обзира на то што се по Француској спекулише да ће Унај Емери оставити Килијана Мбапеа на хлађењу, пошто је тренутно ван форме. Са 18 година мора му се то и толерисати.

Међутим, друга утакмица Групе Б и није баш толико чиста као што се чини. Селтик је у првом мечу са Андерлехтом славио са убедљивих 3:0. Уколико би вечерас узео макар бод у дуелу са Бајерном, а Баварци стварно не морају да брину за пласман у осмину финала, Селтик би малтене осигурао треће место и наставак европске сезоне у Лиги Европе. Где Селтик можда и може нешто да уради. А ако ће негде да узме тај бод, лакше ће то учинити против Бајерна (без уморног Роберта Левандовског) на Селтик парку, него против Пари Сен Жермена на Парку принчева.  И зато не очекујте да ће се Шкоти склонити Бајерну са пута. И сетите се да је и један Манчестер Сити прошле јесени извлачио живу главу у Глазгову (три пута су водили Келти, на крају је било 3:3).

Врло сличан задатак имаће и Спортинг кад у Лисабону изађе на црту Јувентусу. Не, неће му угрозити друго место на табели, али би могао да му откине бод и Олимпијакосу можда побегне на четири поена разлике чиме би суштински букирао место у Лиги Европе. Под условом да у Атини не видимо велико изненађење, па црвено-бели са Пиреја не туку Барселону силно ослабљену неиграњем повређених Ђерара Пикеа, Рафиње, Андреса Инијесте, још од раније Усмана Дембелеа, можда и болесног  Хавијера Маскерана.

Наравно, све ово не значи да највећи клубови Европе неће имати резултатског мотива да вечерас славе. Штавише, неки од њих би већ колико вечерас могли да обезбеде нокаут фазу такмичења.

Манчестер јунајтеду је за то потребна победа над Бенфиком и само још да ЦСКА не слави у Базелу. Даље иде чак и уз реми, ако ЦСКА изгуби. За Базел смо већ рекли.  Пари Сен Жермен је сигуран са победом против Андерлехта и ремијем или двојком у Глазгову. Паше му чак и реми, ако Селтик изгуби од Бајерна. Бајерн иде даље ако победи, а ПСЖ не изгуби.

Челсију у Групи Ц треба само победа и то је то, док Барселона у Групи Д јури тријумф и нада се да Спортинг неће баш савладати Јувентус. Мирна је и ако освоји бод у Атини, а Спортинг изгуби у Лисабону. Ако се то и деси, а Барселона не изгуби у Атини у нокаут фази такмичења већ вечерас ће бити и Јуве.

ГРУПА А

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД - БЕНФИКА 

Повреде и суспензије:
Манчестер јунајтед: Погба (бутина), Фелаини (колено), Керик (лист), Бунен (суспендован);
Бенфика: Луизао (суспендован), Андре Алмеида (суспендован)

Могући састави:
Манчестер јунајтед (3-5-2):  Де Хеа - Валенсија, Џонс, Баји, Дармијан - Ерера, Матић - Мата, Мхитарјан, Марсијал - Лукаку;
Бенфика (4-4-2): Свилар . Даглас, Рубен Дијас, Самарис, Грималдо - Фејса, Пици, Салвио, Диого Гонсалвеш - Хименез, Жонас.

БАЗЕЛ - ЦСКА МОСКВА 

Повреде и суспензије:
Базел:  Ван Волфсвинкел (стопали), Вајлатио (раме);
ЦСКА: /

Могући састави:
Базел (3-5-2): Вацлик - Суши, Аканђи, Баланта - Ланг, Џака, Зуфи, Штефе, Петрета - Ељунуси, Ајети;
ЦСКА (5-3-2): Акинфејев - Набабкин, Васин, В. Березкуцки, Игнашевић, Шеников - Головин, Вернблум, Џагојев - Витињо, Шалов.

ГРУПА Б

СЕЛТИК - БАЈЕРН 

Повреде и суспензије:
Селтик: Робертс (задња ложа), Шимуновић (задња ложа), Ралстон (чланак);
Бајерн: Шабани (суспендован), Левандовски (бутина), Бернат (скочни зглоб), Милер (задња ложа), Рибери (колено), Нојер (Стопало);

Могући састави:
Селтик (4-4-2): Гордон - Лустиг, Битон, Бојата, Тирни - Форест, Браун, Армстронг, Синклер - Рогић, Дембеле;
Бајерн (4-2-3-1): Улрајх - Кимих, Боатенг, Хумелс, Алаба - Мартинез, Руди - Хамес Родригез, Тијаго Алкантара, Кингсли Коман - Арјен Робен.

ПСЖ - АНДЕРЛЕХТ 

Повреде и суспензије:
ПСЖ: Нсоки (суспендован), Тијаго Мота (Колено);
Андерлехт: Нажар (задња ложа);

Могући састави:
ПСЖ (4-3-3): Ареола - Дани Алвес, Маркињос, Тијаго Силва, Курзава - Верати, Рабио, Дракслер - Ди Марија, Кавани, Нејмар;
Андерлехт (4-3-3): Селс - Дендонкер, Кара Мбођи, Дешахт, Апија - Кумс, Требел, Геркенс - Оњекуру, Теодорчик, Хани.

ГРУПА Ц

РОМА - ЧЕЛСИ 

Повреде и суспензије:
Рома: Карсдороп (колено), Бруно Перес (примицач), Шик (бутина);
Челси: Виктор Мозес (задња ложа);

Могући састави:
Рома (4-3-3): Алисон - Флоренци, Жезус, Фацио, Коларов - Најнголан, Пелегрини, Стротман - Ел Шарави, Пероти, Џеко;
Челси (4-3-2-1): Куртоа - Ридигер, Кејхил, Давид Луиз, Аспиликуета - Бакајоко, Фабрегас, Алонсо - Азар, Педро - Мората;

АТЛЕТИКО - КАРАБАГ 

Повреде и суспензије:
Атлетико: Караско (колено), Коке (бутина);
Карабаг: Ндлову (суспендован), Гусејнов (колено), Ељунуси (колено);

Могући састави:
Атлетико (4-4-2): Облак - Хуанфран, Годин, Лукас, Филипе Луис - Саул, Габи, Томас, Кореа - Гризман, Гамеиро;
Карабаг (4-5-1): Шехић - Медведев, Садигов, Жежничак, Аголи - Гарајев, Енрике, Алмеида, Мичел, Геријер - Мадатов;

ГРУПА Д

ОЛИМПИЈАКОС - БАРСЕЛОНА 

Повреде и суспензије:
Олимпијакос: Лампру (суспендован), Себа (препоне);
Барселона: Пике (суспендован), Рафиња (менискус), Дембеле (бутина), Арда Туран (метатарзална кост), Инијеста (задња ложа), Видал (скочни зглоб);

Могући састави:
Олимпијакос (4-3-3): Прото - Фигуеирас, Ботија, Енгелс, Кутрис - Ромао, Жиле, Здјелар - Карсела-Гонзалес, Фортунис, Еменике;
Барселона (4-3-3): Тер Штеген - Роберто, Маскерано, Умтити, Алба - Паулињо, Бускетс, Ракитић - Деулофу, Луис Суарез, Меси.

СПОРТИНГ - ЈУВЕНТУС 

Повреде и суспензије:
Спортинг: Кабрал (суспендован), Матје (лист), Пичини (бутина);
Јувентус: Бенатија (бутина), Хеведес (бутина);

Могући састави:
Спортинг (4-4-2): Патрисио - Ристовски, Коатес, Андре Пинто, Коентрао - Желсон, Батаља, Бруно Фернандеш, Акуња, Алан Руиз, Дост;
Јувентус (4-2-3-1): Буфон - Де Шиљо, Ругани, Кјелини, Алекс Сандро - Пјанић, Кедира - Даглас Коста, Дибала, Манџикиж - Игуаин.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар