ЛЕ: Цијела Хумска под оком камера пред Скендербег!

Навијачи, не сме да се чује „Шиптар“, ко буде правио инциденте биће избачен! Опсежне мере безбедности за меч са Скендербегом, смањен капацитет истока, мање улазница и за запад.

Фудбал 31.10.2017 | 21:15
ЛЕ: Цијела Хумска под оком камера пред Скендербег!
После тачно три месеца, навијачи Партизана имаће прилику да уживо виде своје миљенке у европској утакмици. Претходни пут дружили су се с њима на мечу са Олимпијакосом, 2. августа, док су још постојале какве-такве шансе за пласман у Лигу шампиона, а пошто је УЕФА казнила црно-беле због збирних инцидената на мечевима са грчким прваком и Будућности, уследила су два сусрета иза затворених врата, на којима је Парни ваљак био неубедљив (0:0 са Видеотоном и 2:3 са кијевским Динамом).

Сад, кад Гробари поново имају шансу да виде на делу тим Мирослава Ђукића, од њих се очекује да буду прави ветар у леђа, а не реметилачки фактор у судару са Скендербегом (четвртак, 19.00, РТС 1).

„Навијачи смеју да скандирају Косову, али ниједног тренутка не сме да се чује реч „Шиптар“. УЕФА је проценила да је то увредљива реч и због тога могу да нас казне. Апелујемо на навијаче да подржавају Партизан и не чине ништа што би могло да буде искоришћено против нас, јер мислим да нас више неће кажњавати новчано или играњем без публике, већ ће нас избацити из Европе“, упозорава у разговору за Ало Милош Вазура, генерални директор Партизана пред четврто коло Групе Б Лиге Европе.

За дуел са лидером абалнског првенства на Топчидерском брду су појачали мере обезбеђења, како би се могућност испада свела на минимум.

„Инсталирано је 95 камера које снимају сваки кутак на стадиону, а имају могућност зума од чак 36 пута. То значи да ће сваки навијач моћи да буде снимљен буквално као за личну карту и ко буде правио инциденте или узвикивао забрањене пароле биће, уз асистенцију полиције, у року од 15 минута удаљен са стадиона“.

Куповина и инсталација модерног видео-надзора коштала је Партизан између 100.000 и 150.000 евра. Иначе, за ову прилику капацитет источне трибине смањен је за 20 одсто, док је и за западну пуштено мање улазница у продају. Све како би се предупредили евентуални инциденти.

„Као клуб, имамо право да таквом навијачу забранимо улазак на стадион на краћи или дужи временски рок, а није искључено да то буде и доживотно. Све зависи од врсте прекршаја који је направио. Да бисмо то спречили ангажоваћемо око 700 припадника редарске службе и обезбеђења. Биће присутни и полицајци у цивилу“, опомиње Милош Вазура, први оперативац црно-белих.

УЕФА: НОВЕ КАПИЈЕ ИЛИ СЕЛИДБА У БУГАРСКУ ИЛИ МАКЕДОНИЈУ

Црно-бели су још пре месеци и по дана наручили нове капије, чија ће куповина и постављање у прстеновоима око стадиона коштати око 600.000 евра.

„По уговору, те капије морамо да поставимо до средине фебруара. То се поклапа с почетком пролећног дела сезоне, јер смо из УЕФА добили обевештење да, уколико то не урадимо, а пласирамо се у елиминациону фазу Лиге Европе, морамо своје мечеве да играмо у Скопљу или Софији“, открио је Вазура за Ало.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар