Просинечки: Завршио сам са Балканом!

Клупа Србије била би превелики притисак! „Нико ме није звао, све је то нестварно. Желим да радим у неком европском клубу“, поручио легендарни Роби.

Фудбал 31.10.2017 | 17:15
Просинечки: Завршио сам са Балканом!
Можда је постојала идеја код појединих челника ФСС, али Роберт Просинечки тренутно себе не види као селектора Србије на Мундијалу у Русији! Један од највећих играча у историји овдашњег фудбала поручио је у разговору за загребачки Вечерњи лист да до даљег не жели да ради на Балкану.

Тврди да га са Теразија 35 нико није звао, а и да јесте - одговор би био јасан.

„Кад год се испразни неко место у Загребу или Београду медији увек мене извуку. Искрено, уморан сам од тога и тих прича. Шта год да изјавим, друга страна ће коментарисати, вагати. Да се разумемо - немам национално оптерећење“, поручио је Просинечки у разговору за Вечерњи лист.

Велики Жути се растао са ФС Азербејџана, а тренутно размишља о преузимању клуба.

„Ма кад сам чуо и прочитао, све ми је то нестварно. Не, хвала онима који ме спомињу, али ја нећу бити српски селектор. Доста ми је рада на овим просторима. Желим да преузмем неки клуб у Европи. Све би ми то створило притисак, знам да разговарам са супругом која све то сјајно подноси. Али она се ипак развесели ако добијем понуду из Кајзерија или Бакуа“.

Још мало је говорио о Београду.

„Тамо имам много људи са којима сам остао добар, неке пријатеље за цео живот. Али када причамо о послу на овим просторима, то је иза мене“.

Упоредио је учинак српских и хрватских клубова у Европи.

„Више сам очекивао од хрватских клубова. Од Динама конкретно. Ријека се бори у Европи, има победу и то ми је драго. Црвена звезда је направила квалитетан искорак. Тренер, квалитетни странци и одмах је стигао у резултат“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар