Србин хит у Хрватској: Јесен из снова Комнена Андрића!

Недадашњи нападач ОФК Београда блиста у дресу Интера из Запрешића, што је привукло и велику пажњу хрватских медија.

Фудбал 04.11.2017 | 11:00
Србин хит у Хрватској: Јесен из снова Комнена Андрића!
Није више толика сензација као пре 10-15 година, али није ни чест случај, па зато сваки Србин који се одлучи да фудбалску каријеру гради у Хрватској привуче велику пажњу.

Али Комнена Андрића у центар пажње хрватске јавности није довела тек чињеница да је Србин. Ваљда зато што Интер из Запрешића није међу најпопуларнијим клубовима, долазак 22-годишњег нападача у Прву ногометну лигу на позајмицу из Белненсеса протекао је тихо. Врло брзо о њему је почело да се говори гласно: и не зато што је Србин, већ зато што дечко много добро ради свој посао - даје голове. На шест утакмица, четири у првенству, две у Купу, Андрић је постигао пет голова.

Најбоље оцењени играч 12. кола, пун погодак Интера, голгетер кола, „најбољи у момчади“... Све су то епитети којима хрватски медији описују некадашњег нападача ОФК Београда, који је 2016, када је био на прагу Црвене звезде, а отишао у Белененсес, некако „нестао с радара“.

„Мислим да сам и у Португалији пружао добре партије док је на челу тима био Шпанац Хулио Веласкез, који ме је и желео у Белененсесу. Већ на првој пријатељској утакмици сам дао два гола и победили смо са 2:0, али убрзо је Веласкез смењен и на клупу је дошао нови тренер који је мене и јос неколико саиграча ставио у други план, иако сам под његовом командом у то време одиграо одличну утакмицу против Порта на Драгау. Тад нисам имао среће јер сам више пута погађао оквир гола, лопта једноставно није хтела да пређе црту. Пошто нисам био у првом плану,  одлучио сам да одем на шест месеци у Жалгирис, а чим сам стигао у Литванију, у року од три дана смо играли са Шахтјором Силогорск и дао сам два гола. Све је ишло супер, а онда генерална проба пред почетак сезоне и пред крај утакмице повреда скочног зглоба која ме је одвојила три месеца од терена. Касније сам се вратио, дао још један гол и позајмица је истекла... Мислим да је главни разлог зашто овде у Запрешићу играм на високом нивоу то што сам добио ветар у леђа од тренера, пружио ми је поверење и слободу, једноставно, верује ми, и ја му то враћам“, информисао нас је Андрић о току своје каријере од одласка из Србије.

„МАКСИМАЛНА ПОДРШКА СЕМИХА ТОПЛАКА“

Како си прихваћен у Запрешићу кад си стигао?

„Врло добро. Ту су углавном све млади момци и нисам имао никаквих проблема с прилагођавањем. Морам да кажем да је и тренер Самир Топлак од првог дана када сам стигао стао уз мене и пружио ми максималну подршку.“

Откуд баш Интер?

„Вратио сам се са позајмице из Залгириса у матични Белененсес, екипа је била већ формирана, а ја нисам желео да останем тамо и да чекам и да се надам прилици, желео сам да играм, било је неколико опција, али сам одлучио да то буде Интер јер сам имао пуну подршку тренера, који је инсистирао да дођем у Интер...“

Колико ти прија велики простор који добијаш у хрватским медијима?

„Истина је да ме после ових неколико голова и асистенција и на основу тога што сам две седмице заредом био у тиму кола хвале и пишу о мени. Сигурно да прија и годи пажња, али ја сам чврсто на земљи, тренирам још јаче и желим да наставим с доказивањем...“

„ФУДБАЛ ЈЕ НЕКАД СУРОВ, АЛИ МОРАШ ДА ПОКАЖЕШ ЗУБЕ“

Да ли ти је сада, када си показао да можеш да играш на високом нивоу, још више жао што ти у Португалији није пружена шанса?

„Фудбал је некада суров, догоде се ствари за које знаш да нису праведне. То те боли, али је суштина у томе да стиснеш зубе и тренираш још јаче. С таквим приступом, све ће доћи на своје. У Белененсес сам отишао са 21 годином, имао сам опцију када је дошао нови тренер, или да седнем и кукам, или да се сам изборим за себе. Ја сам одабрао ово друго.“

Какав је договор с Интером?

„Овде сам на позајмици до краја сезоне, с тим што постоји опција да ме Интер откупи од Белененсеса...“

Планови?

„Досад ми то планирање и није ишло толико добро, односно није све ишло онако како сам хтео, али то је све фудбал... Овде ми је лепо, тренутни планови су ми да се максимално посветим Интеру и да будем концетрисан на постизање голова. А  никад се не, зна ако све буде како треба, можда на крају сезоне и променим клуб“, закључио је Комнен Андрић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар