Премијерка не зна, крив је СНСД

Предсједавајућа Клуба посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић изјавила је данас да посланици ове странке нису одговорни што на посљедњој сједници Представничког дома није дата сагласност за ратификацију споразума за кредитно задужење намијењено за изградњу ауто-пута Бањалука-Добој.

Босна и Херцеговина 30.10.2017 | 19:29
Премијерка не зна, крив је СНСД
"Жао ми је што предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић очито није информисана да на сједници Представничког дома сагласност за ратификацију није дата зашто што су посланици СНСД-а напустили сједницу и онемогућили постојање кворума", рекла је Пандуревићева.

Према њеним ријечима, СДС је инсистирао да се сједница Представничког дома одржи до краја како би се ријешило питање кредитног споразума у вези са изградњом ауто-пута Бањалука-Добој.

Када је ријеч о закону о акцизама и кредитном аранжману са ММФ-ом, Пандуревићева је навела да Цвијановићева и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија нису, договарајући законска рјешења и склапајући споразуме, уважавали мишљење СДС-а.

"Сада су у проблему и за оно што су они договорили, нека они и обезбиједе већину, ми немамо апсолутно никакву обавезу", додала је Пандуревићева.

Она сматра да предсједник Владе Републике Српске није упућена у детаље приједлога закона о акцизама, јер би у супротном видјела да у њему нигдје не стоји да повећање акциза на нафту и нафтне деривате иде на намјенски подрачун за изградњу ауто-путева, односно да не иде у јавну потрошњу.

"У споразуму Републике Српске односно БиХ са Европском банком за обнову и развој пише да ће акцизе бити повећане са пет на седам и по евроценти односно са 10 на 15 фенинга и то за изградњу ауто-путева, односно оне путарине које имамо у закону", прецизирала је Пандуревићева, која је и потпредсједник СДС-а.

Према њеним ријечима, Република Српска је од 2006. године до данас на основу путарина намјенски добила милијарду КМ, од чега за ауто-путеве 400 милиона и за реконструкцију цеста 600 милиона, што је уз кредитна средства једино намјенски потрошено.

"Од акциза је Република Српска добила милијарду и по КМ, али проста математика каже да од тог новца ниједан фенинг није отишао на изградњу ауто-путева и путева", тврди Пандуревићева.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је СДС једна од политичких партија, које су грађанима Српске зауставиле 150 милиона КМ по основу аранжмана са ММФ-ом.

Цвијановићева је рекла да је СДС удружен са ПДП-ом, НДП-ом и дијелом СДА, зауставио и 80 милиона КМ средстава за градњу путева и ауто-путева од Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/.

"Због партије, на чијем је челу Вукота Говедарица, важни споразуми и развојни програми са Свјетском банком нису ратификовани у парламенту БиХ, а на основу којих је Републици Српској ускраћено 160 милиона КМ", рекла је Цвијановићева у Шипову.

Извор: СРНА

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ниво

30.10.2017 18:44

Нека се Зеки удрузи са Змајем - мислим да се могу добро исприцати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

30.10.2017 19:47

Змај се бави озбиљним пословима, припрема стоку за зиму. Нема он времена наклаоати са беспослицарима.

Name

зм

30.10.2017 20:05

Змај треба бити Министар разоноде да би њезина влада била комплетна а свакако је велики колега Предсједника.

Name

Аqуа

01.11.2017 07:47

Ма све је то и донекле уреду. Мене сад брине колико це њихова одијела костат . Њима треба за једно одијело 100 метара материјала. Ал богати немојте заборавит мајкицки и сесириц набавит да јој киса непада у стомак.

Name

БЛ

30.10.2017 19:00

И није ни заста друго него за Сипово, нека се отуда не враца, најпаметније јој је ! Нема она везе ни ста је Влада ни ста јој је посао. Прица небулозе и углавном трацари и оптизује, млати главом, преврце оцима ко да је дрогу конзумирала. Гдје нас несретница западе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

30.10.2017 19:24

Ре ниво и бл немојте прицати против насе премијерке довољно је само сто је струја појефтинила сто тринаест посто и сто је зивот у РС продузен за 4 године и једини је премијер сто се ниста не пита оно сто ради

Name

Зоки

30.10.2017 19:53

Зељка Цвијановиц је само на папиру предсједник Владе.Она је на то мјесто изабрана само из разлога сто мозе напамет без цитања да промолисе реферате којој написе ментор.Она нема појма ни даје посла,а ни досла.Везе са везом она нема ста се десава и она све сазна из медија па онда то коментарисе јер њу нико низаста не пита.Јадни смо ми са оваквим ликовима,па зар она и остала свита неразумију да у РСој има доста старијих интелектуалаца којима они нису ни до кољена и несватају то сто прицају да вриједјају струку,звања и знање тих људи.Зар она и остсли из те гарнитуре несватају да се клупко мора једном одмотати и да це морати полозити рацуне Народу,а Зељка је та која це повуци прва мацка за реп,јер на вецини докумената стоји њен потпис.Јадница!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имамо на претек талената за циркус

30.10.2017 19:59

Владајуће перјанице СНСД-а губе компас, то закључујем из њихових несувислих изјава. то је толико јадно да јадније не може бити. Једнисатавно вријеђа интерлигенцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

30.10.2017 20:04

Нека Жељка себи смањи плату за 113%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Умјетничка импресија

30.10.2017 20:20

На овој фотграфији видим три готово препарирана вепра како се крећу утабаном стазом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аqуа

30.10.2017 20:33

Кад ово крме од цовјека видим зло ми буде а тек оне јоксирке иза повраца ми се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тик так.

30.10.2017 22:01

Ви сте невидјени идиоти, ви правите пут на пут, а нисте у стању одрзавати ни постојеце путеве, гдје год да се крене, има се закрпа на закрпи. Битно је само опрати паре кроз ту изградњу. Надам се да це једном доци на власт људи који це вас једном све похапсити, багрп болесна у мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

31.10.2017 08:10

ЦВИЈАНОВИЋКА САМО НАПАМЕТ НАУЧИ ШТА ЈОЈ ШЕФ НАПИШЕ ТАКО ДА ВЈЕРУЈЕМ ДА ОНА СТВАРНО НЕЗНА ШТА ПРИЧА.ОНА ТО ОНАКО ИЗБИФЛА КАО УЧЕНИК БУБАТОР И ТО ЈЕ ТО.

ОДГОВОРИТЕ