Немају за авион, а хоће на Мундијал у Русију!

Сиротињо и богу си тешка! Репрезентативци Хондураса са великим проблемима започињу "операцију Кенгур".

Фудбал 01.11.2017 | 23:10
Немају за авион, а хоће на Мундијал у Русију!
Невероватна прича стиже нам данас из Хондураса где се репрезентативци ове државе припремају за бараж окршај са Аустралијом у покушају да се домогну Светског првенства у Русији. Биће то у правом смислу борба Давида и Голијата, поготово ако имамо у виду следећу вест.

Наиме, тамошњи фудбалски савез нема 900.000 долара да плати директан лет својим фудбалерима на реванш који се игра у Сиднеју 15. новембра.

Први меч две селекције на програму је 10. новембра у Сан Педру, а док ће се Аустралијанци, захваљујући богатим спонзорима, одмах вратити чартером по завршетку утакмице како би имали 24 часа дуже да се одморе и спреме за реванш, Хондурашани ће на гостовање како се ко снађе?!

“Не сви, али већина фудбалера ће путовати у бизнис класи до Сиднеја. Остатак делегације и фудбалери који немају новца летеће у економској класи”, саопштио је први оперативац Фудбалског савеза Хондураса Херардо Рамос.

Исти човек је открио и да у Хондурасу почиње “операција Кенгур”.

“Помаже нам савакодневно Џери Гомез, наш човек који игра у Аустралији и који ће нас сачекати тамо. Он ће пренети професору Хорхеу Пинту (селектор Хондураса) све што треба да зна уочи реванша са Аустралијом, а успоставили смо контакте и са нашом дијаспором како би фудбалери имали подршку на трибинама”, рекао је Рамос.

Селектор Хондураса већ је саопштио списак од 25 фудбалера за бараж на којем су најпознатија имена Мејнор Фигероа (некада играч Хала, данас МЛС звезда), Ентони Лозано (Барселона Б) и Ромел Хјото (Хјустон). Тим ће до првог меча бити смештен на 2.000 метара надморске висине у месташцету удаљеном 177 километара од Сан Педра.

“Одмах после меча летимо за Лос Анђелес, како бисмо регулисали визе, а потом нас одатле чека 15-часовни лет до Сиднеја, како се ко снађе”, закључио је Херардо Рамос.

Нема шта, ако Хондурашани и тако исцрпљени успеју да избаце Аустралијанце биће то право чудо. Друго ове године, јер су у квалификацијама избацили Американце са Светског првенства у Русији.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јулио

01.11.2017 22:55

Гдје су паре сто сте зарадили у Бразилу 2014? Ови су веци лопови изгледа од БХ Савеза.

ОДГОВОРИТЕ