Србин из Мркоњића, најбољи кошаркаш шпанске лиге!

Нови српски репрезентативац игра у сјајној форми!

Кошарка 30.10.2017 | 21:15
Србин из Мркоњића, најбољи кошаркаш шпанске лиге!
Српска кошарка не треба да брине, појавио се још један играч који обећава. Из Шпаније стижу лепе вести да је млади српски кошаркаш Дејан Тодоровић изабран за МВП играча шестог кола Ендеса лиге.

Првотимац Билбаа је блистао у претходном колу најјаче лиге у Европи. Тодоровић је у баскијском дербију на гостовању Гипускои остварио индекс корисности од 28 поена што му је било довољно да стекне звање најкориснијег играча лиге у шестом колу. За 28 минута на паркету је убацио 22 поена (за два поена шутирао 5/6, за три 3/7, а пенале 3/3) и уписао шест скокова и две асистенције.

Србин из Мркоњић Града игра у великој форми на почетку ове сезоне. Коначно је сазрео и постао један од носилаца игре шпанског тима.

Наравно, све то није прошло неопажено ни српском селектору Александру Ђорђевићу и његовим сарадницима. Тодоровићево име се недавно нашло на ширем списку репрезентације Србије за новембарске квалификације за Мундобаскет. Заслужено.

Иако рођен у Босни и Херцеговини, до сада је одбијао све позиве да игра за селекцију БиХ и чекао Србију. Дочекао је.

„Само знам да моје име стоји на списку који је објављен. Сувишно је причати која је част за мене да обучем дрес репрезентације. Да заиграм за свој народ, оца, мајку, брата... Мислим да је свакоме јасно о чему говорим. Дао сам до знања људима из КСБиХ да желим да играм за Србију, а они ми стварно никад нису правили никакав проблем око тога. Јесу ме неколико пута звали да питају да ли сам променио став, што ја сасвим коректно, али ја сам још као дечак донео одлуку да желим да играм за Србију, и то се није променило“, рекао јеТодоровић недавно у интервјуу за Мондо.

Тодоровић је са 10 година дошао у Србију из Мркоњић Града, тренирао у Новом Саду и са 17 година отишао у Уникаху. Као млад играч, без великог искуства је првео три сезоне у Уникахи где није добио праву шансу у првом тиму, а онда је прешао у Билбао чији члан је већ четврту сезону. Али тек у овој је експлодирао и постао један од кључних играча.

Ове сезоне просечно бележи 10,8 поена по мечу за 24 минута на паркету у Ендеса лиги. У Еврокупу је још бољи и има 18,7 поена по мечу. Има 23 године, игра на позицији крила и у новембру ћемо га најверватније видети како дебитује за репрезентацију Србије у квалификацијама за Мундобаскет. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар