Кежман: Могли смо да изгубимо Сергеја!

Прослављени српски фудбалер Матеја Кежман у ексклузивном интервјуу за Вице Србија говори о својој каријери и животу после ње, као и другим актуелностима.

Фудбал 31.10.2017 | 23:30
Кежман: Могли смо да изгубимо Сергеја!
Каријера Матеје Кежмана била је дуга и интересантна. Човек који се на велику сцену пробио крајем деведесетих као један од "Тумбиних беба" имао је прилику да професионално игра у фудбал у Холандији, Енглеској, Шпанији, Француској, Турској и Русији, а пред сам крај стигао је и да заигра у Белорусији и далеком Хонг Конгу. Где год се појављивао увек је оставио утисак - у ПСВ-у се његово име данас изговара у једном даху уз Роналда, Ромарија, Ван Нистелроја и Нилиса, а о његовој популарности међу навијачима Партизана илузорно је и говорити.

Матеја је у дугом и опширном интервјуу за Вице Србија причао о својем фудбалском путу, о томе како се као млад човек изборио за своје место под сунцем у свету суровог професионализма, и о утицају религије на његов живот.

Између осталог, некадашњи голгетер "Филипсоваца" осврнуо се и на данас врло актуелну ситуацију у српском фудбалу, а то је игнорисање младе звезде Лација Сергеја Милинковића-Савића којег Кежман заступа као агент.



"По мени је то трагично, ја морам да признам. Има наравно сличних примера и у другим земљама, али ми нисмо друге земље, ми смо много мали. Ево, недавно читам неки чланак у штампи како ФС Србије ради пуном паром да доведе Милета Свилара, младог голмана Бенфике, у први тим, како смо раније због небриге губили играче и како је Савез сада правовремено реаговао. А пред носом нам је један Сергеј Милинковић-Савић, наш највреднији фудбалер, и један од највећих талената на овим просторима у ко зна колико последњих година, што ће уосталом и показати у некој будућности - е њега смо могли већ да изгубимо, јер он је већ могао да заигра и за Црну Гору, и за Шпанију, и за Италију. Могао је да нам оде, а ми нисмо учинили све да га задржимо. Ти причаш о Свилару, а овде ти је неко много већи од Свилара и ти га пушташ низ воду.

Нема ово везе са Савезом - ово је само самовоља двоје људи који воде спортски сектор. Мислим да је ово велика грешка која ће се исправити. Моја обавеза није да браним Сергеја - ја нисам неко ко ће да креира списак репрезентације, и никад нисам реаговао ако неко није на списку, али ово је један безобразлук који не могу да дозволим. Исто тако, сматрам да је безобразлук и то како је Вања Милинковић-Савић склоњен из младе репрезентације - њему се качи етикета неке недисциплине јер је закаснио на доручак, што се дешава свакодневно у свакоме клубу. Те ствари нећу да дозволим.

Нико од њих не мора да буде на списку, али треба да се објашњење - право објашњење - а не да се млади играчи "етикетирају" на лош начин. То би онда било у реду, ту нема ниједан проблем. У овом случају, мени је само жао нашег фудбала, јер Сергеј је нама потребан, ми треба тога да будемо свесни. Зато се ја борим против ветрењача, и не само ја, ето у Савезу има људи који су свесни тога, председник Савеза то схвата, и ја верујем да ће се ове грешке исправити у најкраћем могућем року и да ћемо ми добити тог дечка који ће бити лидер репрезентације у наредних десет година."

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

струцњак

01.11.2017 07:31

Па кезмана нису хтјели да зову у репрезентацију јел је био лос са суиграцима,мого је бити и сам пеле ал кад ниси са својим тимом на прст у љабу онда брате ту није мјесто.А сто се овог најновијег играца тице сто кезман казе да це се отимати ,то цемо да видимо у наредном периоду ал сигурно он ту нема никаквог интереса.Јој какав смо народ

ОДГОВОРИТЕ