Боаћи: Част је постићи 30 голова за Звезду!

Најбољи стрелац од свих странаца у историји ФК Црвена звезда наставио низ у Земуну.

Фудбал 30.10.2017 | 16:45
Боаћи: Част је постићи 30 голова за Звезду!
Голом против Спартака прошле среде, Ричмонд Боаћи је престигао Уга Вијеиру и постао најбољи стрелац од свих страних фудбалера који су играли за Црвену звезду. 

Португалац који је прошле зиме напустио црвено-беле и прешао у Јокохаму стигао је да за годину и по дана упише крај свог имена 28 погодака. Нападач из Гане је за непуних годину дана у клубу већ стигао до 30, пошто је после Спартакове, затресао и Земунову мрежу.

Боаћи је ове недеље у 15. колу Суперлиге био једини стрелац у победи Звезде 1:0.

"Пешић је одличном асистенцијом коју ми је упутио урадио огроман део посла код гола. Био је то прелеп потез. Стално истичем колико је тимска игра битна, јер без ње нема резултата. Појединац никада није испред екипе. Имао сам шансе и пре поготка, али у 81. минуту Бог ме је поставио на право место и испоставило се да сам искористио најважнију шансу која нам је донела победу", изјавио је 24-годишњи центарфор после утакмице у Земуну:

"Веома сам срећан што се остварује план који Бог има за мене. Велика је привилегија и част за мене као фудбалера што сам постигао 30 голова за овако велики клуб од почетка године. Ипак, увек се фокусирам на оно што ми тек предстоји и трудим се да не обраћам пажњу на све што се говори. Битно ми је да останем максимално фокусиран, лепо је све што сам урадио до сада, али знам да ме напоран посао тек чека", истакао је мислећи на приче о трансферу које га прате већ неко време.

Што се тиче утакмице против Земуна, била је последња у првом кругу, јер су црвено-бели сада играли против свих ривала у домаћем првенству. Добро су се намучили играчи Владана Милојевића да дођу до три бода на Градском стадиону.

"Била је ово тешка утакмица и захваљујем се Богу што смо успели да остваримо победу. Било нам је изузетно важно да освојимо нова три бода и да завршимо први део првенства у добром расположењу и на првом месту на табели. Први пут сам играо против Земуна, као и већина мојих саиграча и они су заиста пружили јак отпор и показали се у добром светлу. Морали смо доста да трчимо и нападамо данас и то нам се на крају и исплатило. Фудбал је таква игра, некада можете да имате много шанси, да постигнете три гола, али да на крају буде 3:3. Битно је да искористите ону праву као што смо ми данас урадили. Један гол био је довољан за победу", истакао је Боаћи.

Овом победом успешно је заокружена серија мечева између два дуела са Арсеналом у Лиги Европе. Сада следи пут у Лондон и опет дуела са "тобждијама", у четвртак.

Боаћи је нагласио да се не плаши фаворизованог ривала, који је уз доста среће успео да победи у Београду 1:0.

"Увак играм са намером да победим, не играм само ради игре. Желим да мој тим буде најбољи. Желим да побеђујемо и да освајамо трофеје. Отићи ћемо у Лондон да играмо као што смо и до сада, већ смо побеђивали велике екипе. Арсенал јесте велики клуб, али све је могуће. На нама је да се фокусирамо и одиграмо најбоље што умемо", најавио је Звездин нападач.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар