Перини савјети су злата вриједни!

„Не могу да будем срећнији. Бјелица и Антић су врхунски ветерани на позицијама четири и пет, а то су управо места на којима ја играм. Сваки њихов савет ми много значи“, каже млади поливалентни центар Никола Јовановић.

Кошарка 31.10.2017 | 12:30
Перини савјети су злата вриједни!
Поносан је био Душан Алимпијевић на своје изабранике после важне победе над Макабијем. Не само да је тријумф над Поносом Израела био важан због пласмана на табели, нити због свеукупног задовољства, већ зато што је младом тиму Црвене звезде свака победа велика лекција.

Добро, Тејлор Рочести, Перо Антић, Милко Бјелица и Џејмс Фелдин плене искуством, али остатак екипе чине млади и у Евролиги недовољно афирмисани играчи. Ове сезоне имају савршену прилику да уче и додатно се развијају у конкуренцији најбољих на Старом континенту. И то све под будним оком поменутих ментора и тренера Алимпијевића.

„Направљен је одличан баланс између ветерана и младих играча, сви имамо одређено искуство, неки су играли велике роле у својим бившим клубовима. Сада смо се скупили у Црвеној звезди и тренутно радимо на томе да се уиграмо како треба, пошто је 11 нових играча у тиму и нисмо имали много времена да сви заједно тренирамо. Меч против Макабија пресудила је наша добра енергија и одбрана у коју смо уложили ту енергију“, каже Никола Јовановића за МОЗЗАРТ Спорт.

Има мало до недовољне уиграности, мало и до недостатка искуства код новајлија, утицао је да резултати не буду још бољи. Али, нико то ни не гледа сада. Све док екипа показује знаке напретка и квалитетног рада.

„Напоран је ритам за нас, али ми смо професионалци и морали смо да имамо реакцију после два лоша пораза у Јадранској лиги од Будућности и Цедевите. Одрадили смо одличан посао да покажемо ту реакцију против Макабија и сада треба да наставимо тако“.

Питали смо некадашњег студента универзитета УСЦ да нам открије како је то тренирати и радити у тиму где су му учитељи двојица прекаљених мајстора - Бјелица и Антић.

„То је феноменално и не могу да будем срећнији. То су врхунски ветерани на позицијама четири и пет, а то су управо места на којима ја играм. Сваки њихов савет ми много значи, када ме тренер позове да уђем у игру, трудићу се да испуним сваки задатак на најбољи могући начин“.

Приметили смо да Перо често прилази младим колегама и удељује им савете и понеки задатак, све у службу стицања преко потребног искуства и даљег играчког развоја.

„То ми много значи, ја стално њега питам за савет, а он често и сам укаже на ствари на које треба да обратим пажњу. То је баш супер, од њега може баш доста да се научи. Има преко десет професионалних сезона у Евролиги и НБА, прошао је кроз сито и решето, што би народ рекао. Сваки његов савет је злата вредан“.

Јовановић је, као и готово цео тим Звезде, и даље у процесу тражења идеалног места под сунцем. Каже да може и мора још много боље, али да је задовољан досад оствареним радом и навикавањем на европску кошарку.

„Имао сам период када сам играо за универзитетску екипу, па сам вратио осећај за тај, рецимо, спорији стил кошарке. Ево, одиграли смо већ девет утакмица и после сваке ми је све лакше да се навикнем. Осећам да сам се већ против Макабија скроз навикао на европски стил и знам тачно шта је мој задатак, где треба да се поставим, шта треба да радим и одрадим најбоље што могу оно што ми тренер постави као задатак“.

Морали смо, наравно, да прокоментаришемо и утакмицу против Макабија, која је из црвено-белих извукла оно најбоље и искуство као да заједно имају на десетине утакмица.

„Утакмица пуна осцилација у оба поља. Ми смо одржали неку константу, нисмо ништа пуно мењали у односу на прво полувреме, док су Макабијеви играчи у првом делу убацили све шутеве што су узели. Чини ми се да су чак у том интервалу шутирали са преко 50 одсто успешности. То није била последица наше лоше одбране, него имају одличне индивидуалце. То смо успели да неутрализујемо у другом полувремену, успут су се уморили, а ми смо привели утакмицу крају каквом смо се надали“.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар