"Само Џордан или Фил, били су страшни ментори!"

Легендарном беку Лејкерса Кобију Брајанту само два имена падају на памет и само две особе које би могле да га представе на пријему у Кући славних.

Кошарка 03.11.2017 | 10:30
"Само Џордан или Фил, били су страшни ментори!"
Спрингфилд, Масачусетс. Пет титула шампиона НБА лиге, заслужено и више од једног МВП признања, два пута најбољи стрелац лиге, редовни члан топ дефанзивне петорке лиге...

Гомила је индивидуалних признања која пензионисаном Брајанту гарантују пријем у "Халл оф фаме" статус једног дана.

Од априла 2016. и завршетка каријере Брајант се бави инвестирањем, радом на новим линијама патика са ознаком "Мамбе", али и покретањем брендова који немају много везе са кошарком већ са технологијом и гејмингом. 

Међутим, у разговору за "Комплекс", одговара на питање зашто су баш Фил Џексон и Мајкл Џордан једини који му падају на памет као једини који би могли да га "уведу" и представе као 'хол оф фејм' играча. 

"Сјајно питање. У смислу ко би могао да ме представи, за мене су то две особе, Мајкл Џордан или Фил Џексон. Они су били најбољи ментори, не само у каријери спортисте, већ и особе. И оно што бих могао да кажем је само много пута 'хвала'. Јер сам имао много помоћи током тог пута. Много, много помоћи", рекао је Брајант. 

"Мамба" открива и да се након професионалне каријере дуге 20 година више окренуо и својој породици, али и шта поручује својој деци. 

"Будите бољи сваког дана. То је све. Имате велике амбиције и снове који могу да се остваре за 15 или 20 година од сада, али једини пут да стигнете до тамо јесте да постајете бољи сваког дана. Помало сваког дана. То је то. И онда када убрзате време годинама унапред и одједном погледате уназад, видећете сјајну ствар коју сте створили. Сикстинска капела није настала за дан, него делић по делић. И на тај начин ми живимо. То је оно што причам својим ћеркама", каже Брајант. 

За око месец дана, 29. новембра ће бити тачно две године откако је кошарка сазнала да остаје без једног од најбољих играча које је свет икада видео. Брајант је од тог тренутка до последње утакмице практично био звезда турнеје од које се опростио са 60 поена у кошу Јута Џеза.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар