Ђукић: Све осим побједе не би било добро...!

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић рекао је да би било који резултат осим победе против Борца из Чачка био лош за његову екипу.  Види Чачак, мисли на свој рад, не чује трибине! Тренер Партизана Мирослав Ђукић имаће тежак посао у недељу - да заротира екипу пред Скендербег, забележи победу, по могућству ућутка незадовољне на трибинама и настави добар низ резултата у Суперлиги.

Фудбал 29.10.2017 | 09:15
Ђукић: Све осим побједе не би било добро...!
На месту на којем није поражен од 30. новембра 2008. године, Партизан ће у недељу од 17 часова уз директан пренос на Арени спорт покушати да:

- победом настави низ позитивних резултата од октобарске ФИФА паузе;
- одмори играче за четвртак и гостовање Скендербега у Лиги Европе;
- покуша да избегне повреде и суспензије пред улазак у финиш јесењег дела сезона;

Ништа од тога неће бити лако, иако ће се са друге стране, на стадиону крај Мораве, наћи фудбалери тренера Јовице Спасића који ће покушати у дуелу са шампионом да пронађу бод, можда и сва три, у нади да ће побећи из борбе за опстанак.

"За нас је битно да наставимо борбу за титулу и такође треба да имамо добре припрему пред Скендербег. Битно је да уђемо добро у утакмицу, онако како треба. Знамо да неће бити лако. Играмо против Борца из Чачка, који се сада налази у бољој форми него на почетку сезоне. Ми тамо идемо по три бода. Налазимо се у заостатку за Црвеном звездом и сваки резултат осим победе не би био добар за нас", рекао је Ђукић новинарима у Спортском центру у Телеоптик.

Партизан ће данас гостовати у Чачку екипи Борца у 15. колу Суперлиге Србије.

"Морамо 100 одсто спремни да удјемо у меч, нема лаких противника. Ако удјемо олако, можемо скупо да платимо. У то смо се уверили много пута. Борац није посебан случај. Меч ће бити тежак, и нама и њима су потребни бодови", казао је Ђукић.

Партизан ове сезоне боље игра у гостима, него на домаћем терену, а Ђукић је рекао да то мора да се промени.

"Нигде није лако победити... Тачно је да играмо растерећеније када играмо на страни, али то морамо променити. Титуле и највећи резултати се постижу када функционишете добро код куће. Морамо исто тако да играмо код куће", рекао је Ђукић.

Тренер Партизана је казао да екипа у потпуности концентрисана на меч са Борцем и да у овом тренутку нема речи о мечу са Скендебегом у Лиги Европа.

Ђукић је такође рекао да су сви играчи спремни за меч против Борца, али да ће бити "одређених промена у екипи".

На последњих неколико утакмица део навијача Партизана на утакмицама скандира "Дјукићу, одлази", а он је казао да је током фудбалск каријере навикао на критике.

"Професионалац сам. Навикао сам и када ме критикују да радим свој посао и када ми аплаудирају. Ја сам много тога прошао у фудбалу. Усресређен сам на свој рад, да концентришем екипу на терен и да функционише. Публика има право да изражава задовољство или незадовољство. Ту сам да поправим екипу, за коју мислим да је на добром колосеку. Сви покушавамо да изгледамо још боље, течније...", рекао је Дјукић.

Утакмица 15. кола Суперлиге Србије између Борца и Партизана игра се данас од 17.00 у Чачку.

Главни арбитар у Чачку биће Новица Анђеловски.

Тренер Партизана је казао да екипа у потпуности концентрисана на меч са Борцем и да у овом тренутку нема речи о мечу са Скендебегом у Лиги Европе. Ђукић је такође рекао да су сви играчи спремни за меч против Борца, али да ће бити "одређених промена у екипи".

Борац је уочи гостовања "Парног ваљка" добио само једну од последњих пет утакмица у Суперлиги, ону са Радником код куће (3:1), а од 2008. до данас успео је да освоји само бод у дуелима са Партизаном код куће (24. 5. 2015. - 3:3).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар