Сан Сиро распродат за меч са Јувеом!

Италијани опет луди за фудбалом, посета букти после осам година! Публика се враћа на стадионе, а расте и температура пред дерби између Милана и Јувентуса.  Монтела напада Јувентус: Хоћу пожар на терену! Сусо је најталентованији којег сам тренирао! Миланов тренер тврди да ово може да буде кључна тачка за проекрет у сезони.

Фудбал 28.10.2017 | 10:15
Сан Сиро распродат за меч са Јувеом!
Два најтрофејнија клуба Италије од 18.00 часова ће војевати битку на распродатом Сан Сиру!

Милан је саопштио да је култни стадион распродат за окршај против великог ривала из Торина. Очекује се близу 80.000 гледалава у миланском храму фудбала, а приход од улазница би требало да износи преко 4.000.000 евра. Међутим, тешко да ће пасти недавни рекорд када је Интер приходовао 4.864.749 евра од продаје улазница за дерби са градским ривалом када је мечу присуствовало 78.328 љубитеља фудбала.

Али ће зато меч обоити рекорд по ТВ гледаности. Италијански медији пишу да ће око 730.000.000 гледалаца широм света пратити окршај са Сан Сира. Што је рекорд за неки меч италијанског првенства. Дерби ће бити преношен у преко 200 земаља широм планете, а акредитовано је 600 представника медијских кућа.

Иначе, посета на утакмицама Серије А је у успону. Занимљивост и изједначеност првенства на старту сезоне враћају гледаоце на трибинама. Просек посећености на стадионима широм Чизме је 24.086 гледалаца после десет кола, што је најбољи просек у последњих осам сезона. То значи да су капацитети на трибинама попуњени на 69,51 одсто, наспрам 54,13 одсто у истом периоду прошле сезоне.

За бум на трибинама су најзаслужнији милански великани код којих је дошло до великог пораста посетиаца на трибинама. Интер је најгледанији тим првенства са просечних 58.000 на стадиону Ђузепе Меаца, следи Милан са 55.000 навијача на домаћим утакмицама.

Монтела напада Јувентус: Хоћу пожар на терену! Сусо је најталентованији којег сам тренирао! Миланов тренер тврди да ово може да буде кључна тачка за проекрет у сезони.

Победом од 4:1 у Верони против Кјева, Милан је прекинуо серију слабих резултата, а Винћенцо Монтела купио време на клупи Росонера. Отказ му већ неко време лебди над главом, па му је зато тријумф на Бентегодију био велики као кућа. Поготово што већ сутра његов Милан дочекује Јувентус у дербију два најтрофејнија клуба Италије.

Монтела се нада да је у Верони почео успон Милана који би могао да се настави у дербију и да то буде прекретница за Росонере.

“Ово је кључни меч. У Верони је заискрила ватра, а сутра хоћу да видим прави пожар. Овај тим има квалитет и видим да расте. Хајде да их победимо! Оба тима увек иду на победу, тако ће бити и овог пута. Овај меч може да буде тачка преокрета за целу сезону. Може да нас подигне у свим аспектима”.

Ипак, Јуве је велики фаворит у овом мечу…

“Потребна нам је савршена партија плус мало среће јер је Јувентус комплетна екипа. Сјајан су тим и имам велико поштовање према њима. Они су на папиру непобедив тим јер су шестостуки узастопни шампиони. Али дерби је увек посебна прича. Имамо шансу да играмо нашу игру и фудбалери једва чекају”.

Монтела је похвалио и противничког стартега Макса Алегрија.

“Заиста га ценим због његове уравнотежености и смирености. Прошле сезоне није био у лакој ситуацији, а успео је да све задржи под контролом”.

Дерби ће проћи без играча који је могао да га обележи - Леа Бонућија. Капитен  Милан је суспендован за први дуел против доскорашењег клуба у којем је постао легенда. У међувремену је слабо почео каријеру у Милану и на мети је критика.

“Морам да ван откријем још један детаљ. Када смо прешли на систем са тројицом у последњој линији, то није било само због Бонућија већ и због Контија. А онда се он повредио… У Верони је био идеалан меч за Бонућија, али нисмо могли да рачунамо на њега”.

Све наде Миланових навијача су уперене у шпанског офанзивца Суса који је у Верони одиграо симултанку.

“Прошлу сезону је завршио повређен и нисмо могли да рачунамо на њега у већем делу припрема. Зато је каснио за осталима, али је сада ушао у праву форму. Он је најталентованији којег сам тренирао и имамо огромно поверења у њега”.

Монтела и даље није сигуран, а евентуални пораз од Јувентуса би могао да га кошта посла јер се помињу имена попут Мацарија, Жезуса и Соузе као евентуални наследници.

“Никада ме нису погађали натписи у медијима. Имао сам неке каменчиће у ципелама, али срећом па носим удобне ципеле и осећам се добро у њима. Знам шта у управи клуба мисле о мени”.

Милан је за сада највеће разочарање сезоне и упркос томе што је уложио преко 200.000.000 евра у појачања, опет би могао да извиси за Лигу шампиона што био био огроман ударац за функционисање и планове клуба.

“Тренутно не гледам табелу јер смо далеко на на њој. Али надам се да ћемо око Божића бити на месту које води у Лигу шампиона”. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар