Савчић посјетио општину Шамац

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић посјетио је данас општину Шамац.

Босна и Херцеговина 26.10.2017 | 22:51
Савчић посјетио општину Шамац
С начелником Ђорђем Милићевићем и делегацијом Општинске борачке организације, генерал Савчић је разговарао о статусим проблемима, посебно у области допунских права демобилисаних бораца за која општина Шамац, и поред тешке финансијске ситуације, издваја 58.000 КМ

„С општинским руководством у Шамцу имамо добру сарадњу и поптуно разумијевање за све проблеме који су присутни, свјесни могућности и локалне заједнице и Републике у њиховом рјешавању. У разговору с начелником и челним људима Општинске Борачке организације увјерен сам да се средства за допунска права овдје троше намјенски. Нажалост, имамо информације о злоупотребама у више општина Републике Српске гдје се тај новац усмјерава за политичке активности. Истражићемо те случајеве и тражити одговорност“, нагласио је генерал Савчић.

Начелник Милићевић је најавио одлуку локалне управе и руководства Општинске борачке организације да, како је речено, ради утврђивања истине о ратним догађајима, припреме и објаве монографију шамачке бригаде.

„Подржавам ту иницијативу јер морамо се побринути да аргументовано публикујемо све околности и догађаје из одбрамбено-отаџбинског рата, истине и помирења ради, али и сужавања простора онима који неће одустати од намјере да наставе неправедна и једнострана суђења и пресуде овој, а није искјључено, и будућим генерацијама“, рекао је генерал Савчић.

У Шамцу само још једна породица борца с правом на стамбено збрињавање из Програма РС чека рјешење проблема а у граду ће ускоро, најавио је начелник Милићевић, ратни ветерани добити свој Клуб а погинули борци из Новог Села достојнио споменичко обиљежје.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

напишите

26.10.2017 20:56

Саставите и напишите монографију. Има људи који воле читати књиге о рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

26.10.2017 22:38

Ваљда це написати да фали 5 хиљада људи у граду који су као цивили ухапсени и протјерани...и да у граду Самцу није било ткз војних активности за тако несто.Захваљујуци томе сад су Срби вецински народ у тој малој касаби од 6 хиљада становника. Ал етооо ...мозда и то напису.

Name

Ре

27.10.2017 08:50

Колико Срба има у васем тору? И уопаре у педерацији.зато мајмуне покри се по усима.кад додјес у Републику Српску досо си у цивилизацију из прасуме.