Забрана реклама руским медијима

Друштвена мрежа Твитер донијела је одлуку о забрани реклама са налога руских медија РТ и Спутњик.

Свијет 26.10.2017 | 21:17
Забрана реклама руским медијима
Та одлука је донесена као одговор на, како се наводи, налазе америчких обавјештајних служби да су ти медији покушали да шире лажне информације током предсједничких избора у САД 2016. године. 

Твитер је саопштио да је одлука донијета у оквиру "наше сталне посвећености да помогнемо у заштити интегритета искуства корисника на Твитеру".

Из компаније, чије је сједиште у Сан Франциску, поручују да ће одлука ступити на снагу одмах, пренио је АФП.

Твитер је поручио да ће донирати, како се процјењује, 1,9 милиона долара које је добио од наведених руских медија од 2011. године како би "подржао истраживања споља о употреби Твитера у грађанском ангажовању и изборима".

С друге стране, из Русије најављују одговор на одлуку Твитера уз оцјену да се тим потезом крше међународни и национални закони о слободи говора, јавила је новинска агенција РИА, а преноси Ројтерс.

Из руског Министарства спољних послова тврде да је та одлука још један агресиван корак у циљу ометања рада руских медија у САД и резултат притиска америчких обавјештајних агенција.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЕПП

26.10.2017 19:48

Суд у Хагу бих био тијесан за све Американце који су тврдили да Садам Хусеин посједује хемијско и биолоско орузје.Толико о сирењу лазних информација.

ОДГОВОРИТЕ