Кокеза: Муслин мој избор, није пао с неба, али...

Председник ФС Србије Славиша Кокеза, после састанка са Славољубом Муслином, изјавио је да ће у понедељак или уторак бити познато да ли Муслин остаје на клупи.  Председник ФСС Славиша Кокеза оставио је отвореним питање статуса селектора националног тима Славољуба Муслина. "Одлука почетком наредне недеље", каже први човек српског фудбала.

Фудбал 26.10.2017 | 18:15
Кокеза: Муслин мој избор, није пао с неба, али...
"Разговарали смо Муслин, спортски директор Горан Буњевчевић и ја три сата, у наредним данима наставићемо разговоре. У понедељак или уторак биће све познато", рекао је Кокеза Тањугу.

Он је нагласио да је први постављени циљ пласман на Мундијал у Русију остварен, али да је сада потребно да се направи концепт даље сарадње.

"Подсетио бих да је селектор био мој избор, није пао са неба. Најнормалније је да се седне и разговара о даљим плановима".

На питање да ли постоје одређења мимоилажења, Кокеза није хтео да се изјасни.

"Не бих о томе, не зато што кријем, него има ствари о којима би требало да размислимо", закључио је Кокеза.

Да медијска писања о томе да се у националној кући фудбала "нешто кува" и да Славољуб Муслин није сигуран на месту селектора репрезентације Србије упркос пласману на Светско првенство у Русију, нису била без основа, сада је јасно.

Јер, да је реч о супротном, онда не би Славиша Кокеза данас дао изјаву да ће се о статусу Муслина још причати, а одлука ће бити донета за који дан!

Кокеза је то изјавио после састанка са Муслином и спортским директором ФСС Гораном Буњевчевићем у просторијама Савеза на Теразијама, у центру Београда.

"Никаква одлука није донета, ја сам и даље селектор", рекао је Муслин после састанка.

Управо тај први део реченице - "никаква одлука није донета" - значи да се и те како причало о судбини Муслина, као и да некаква одлука треба да буде донета.

У интервјуу "Спортском журналу" пре неколико дана, Кокеза је поручио да "неће медији да смењују и постављају селектора", нити ће се "менаџери и новинари мешати у рад селектора и његов списак". Али, Кокеза у том интервјуу нигде децидирано није рекао да Муслин ужива подршку ФСС.

Кокеза је после данашњег састанка на Теразијама дао посебну изјаву за Тањуг и Бету:

"Муслин је био мој избор, није пао са неба, али морамо да разговарамо".

"Пред почетак квалификација смо разговарали и зацртали циљеве. Пласман на Светско првенство је био моја мисија и циљ, за који сам изабрао Муслина да води репрезентацију. Није он пао с неба, већ је дошао на мој предлог. Тај циљ смо остварили, репрезентативци, селектор и ја, и постигнуто је шта смо се договорили тада", рекао је Кокеза.

Дакле, циљ је испуњен, али има ту, очигедно још нешто...

"Тај део је иза нас и сасвим је природно и нормално да седнемо и разговарамо о наставку сарадње, и видимо како стоје ствари. Немамо никакав закључак, остало је да размислимо о концепту будуће сарадње, да се о томе изјасне селектор и директор и на основу тога донесемо одлуку", каже Кокеза.

Одлука о селектору требало би да буде донета почетком наредне недеље (понедељак или уторак).

"Све ће бити познато следеће недеље. Ако успемо да нађемо заједнички језик, сарадњу ћемо наставити, а ако не успемо, захвалићемо једни другима на сарадњи и видети шта и како даље", истакао је Кокеза.

О чему су разговарали и још треба да разговарају Муслин и Кокеза и очему треба да се договоре?

Из ове изјаве нисмо сазнали.

Муслин је направио успех, одвевши "орлове" на прво Светско првенство од 2010. године. Дакле, има резултат, а селектори/тренери се не смењују када имају резултат. Опет, игра Србије је била лоша у последња два меча квалификација (Аустрија у Бечу 2:3, и Грузија у Београду 1:0). Али, опет, "орлови" ће играти у Русији...

Да ли се Муслин "огрешио" о неке фудбалере, пре свега Сергеја Милинковића-Савића? Истина је негде између, вероватно. Прича се да су имали вербални сукоб, а да Муслин није хтео да попусти. Србија нема баш много врхунских, класних играча, а млади играч Лација је један од таквих. Опет, Муслин је са постојећим снагама остварио циљ.

А и има довољно времена до Мундијала да се исправе ствари, направи нека "модерација", да неко одглуми "плавог шлема", помири стране...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар