Ускоро опроштај Мискета, Спахића и Веде!

Фудбалски савез БиХ у наредној години планира организовати опроштајну утакмицу у част репрезентативаца који су оставили неизбрисив траг у дресу с државним грбом.

Фудбал 28.10.2017 | 18:00
Ускоро опроштај Мискета, Спахића и Веде!
"За идућу годину имамо у плану организовати опроштајну утакмицу у част Звјездана Мисимовића, Емира Спахића, те вјероватно и Ведада Ибишевића", рекао је Јасмин Баковић, генерални секретар ФСБиХ.

"У случају Ибишевића још чекамо да видимо да ли је опроштај његова коначна одлука, јер званично то никоме није саопштио у репрезентацији, али ни ФСБиХ. Поштујемо што је изјавио у интервјуу за Анадолу Агенцy, но морамо разговарати с њим и имати званичан став. Уколико нам каже да је то његова коначна одлука сигурно је да ћемо на прољеће организовати опроштајну утакмицу и у његову част, јер као и Спахић и Мисимовић, Ведо се златним словима уписао у хисторију репрезентације и бх. фудбала уопште. У сваком случају на адекватан начин желимо уприличити опроштај и одати признање 'змајевима' који су то апсолутно заслужили", додао је он.

Није још познато против којег би противника могао бити уприличен опроштај за великане репрезентације БиХ, али и против којег ривала ће дебитовати нови селектор, који би требао бити изабран у новембру.

"Имамо одређене понуде. Међутим, о противницима у мартовском и мајско-јунским терминима ФИФА за одигравање пријатељских утакмица одлучиваће нови селектор. Сходно томе, након што селектор буде изабран договарат ћемо тест мечеве. Извјесно је да ће наша А селекција с новим селектором играти двије контролне утакмице у марту и још двије у термину предвиђеном за крај маја и почетак јуна, када ћемо готово сигурно снаге одмјерити с некима од учесника Мундијала у Русији. Дакле, до септембра и почетка такмичења у Лиги нацији наш национални тим требао би одиграти четири пријатељска сусрета", истакао је Баковић.

Једна од главних тема протеклих дана је и стадион на којем би репрезентација БиХ требала играти домаће утакмице у наредној години, након што је 7. октобра на сарајевској "Грбавици" угостила Белгију, а гости се жалили на очајан терен, лоше услове у службеним просторијама, тј. ограничен и скучен простор у свлачионицама, ходницима, неадекватној ВИП ложи...

"Наша интенција је да играмо и у Сарајеву и Зеници, ускоро надамо се и у Тузли, Мостару... Но, реалност је да за сада имамо један стадион који без импровизација задовољава услове и у који је ФСБиХ много уложио од модерног терена с гријачима, обнове службених просторија, расвјете, електронског бројача улазница, видео-надзора... То је Билино поље и док се на осталим стадионима не стекну такви услови репрезентација БиХ ће, по свему судећи, све важније утакмице играти у Зеници", сматра Баковић.

Консултације приликом одлука када и гдје играти домаће утакмице челници ФСБиХ, кажу, имаће и с новим селектором и репрезентативцима.

Комисија ФС за именовање селектора, у саставу Ивица Осим, Душко Бајевић, Сеад Кајтаз и Звјездан Мисимовић, у уторак навече обавила је разговор са Амаром Осимом, некадашњим трофејним тренером ФК Жељезничар.

На састанку Осим "јуниор" је истакао да жели бити селектор БиХ и презентовао потенцијалну стратегију рада. Комисија је Кајтаза и Мисимовића задужила да до краја седмице отпутују у Женеву како би обавили разговор и с успјешним тренером Сервета и некадашњим нападачем славне Барселоне Мехом Кодром, који је био прва жеља челника Савеза са насљедника Мехмеда Баждаревића. Исто тако, у наредној седмици, данима, чланови Комисије требали би обавити преговоре и са званично трећим кандидатом за упражњено мјесто на клупи БиХ, ХрватомРобертом Просинечким, селектором Азербејџана, којем истиче уговор с националном асоцијацијом са сједиштем у Бакуу.

Комисија би послије преговора с Осимом, Кодром и Просинечким требала предложити једно или два имена за селектора, којег ће бирати чланови Извршног одбора ФСБиХ на сједници планираној за 10. новембра. Ипак, према посљедњим информацијама постоји могућност да се сједница пролонгира како би Осим, Бајевић, Кајтаз и Мисимовић имали мало више времена за што детаљнију анализу, те покушају усагласити јединствен став и члановима ИО предложити кандидата чије би именовање "фудбалска влада" потврдила, односно озваничила.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар