Интервју - Ивица Илиев: О Ожегу, Ђуки, Суми...

Спортски директор Партизана причао о актуелној ситуацији у клубу. Илиев поносан због Ожеговића, "лажна фрка" око тренера Ђукића и признање да Сума ништа није показао.

Фудбал 28.10.2017 | 22:35
Интервју - Ивица Илиев: О Ожегу, Ђуки, Суми...
Последњег дана августа, када је представљен као нови фудбалер Партизана, Огњен Ожеговић је обећао јавности да ће "причати на терену".

Најважнију реченицу црно-белом дресу изговорио је у среду у Горњем граду, где је Партизан победио Земун 3:1, а 23-годишњи нападач израстао у јунака утакмице. Голом, мало касније и изнуђеним пеналом, обезбедио је "парном ваљку" тријумф и врло важна три бода у борби за врх табеле.

"Пресрећан сам због те победе и пре свега што се држимо заједно до краја, као један. Мислим да ће ово бити прекретница у нашој игри и форми и да ћемо ићи само на горе", рекао је млади нападач после победе.

Пресрећан је и спортски директор Ивица Илиев.

Како због три бода, тако и због раније датих гаранција да је Ожеговић играч за Партизана.

"Нема поноснијег од мене и задовољнијег", почео је Илиев за МОНДО.

"Ожеговић није почео да игра добро, такав је од прве утакмице. Постигао је шест голова, изнудио два пенала, а када се погледа минутажа коју добија, има страшан учинак и статистику. Даје на свим фронтовима, мислим да му је проценат невероватан", одушевљен је директор црно-белих.

Илиев се слаже да је Огњенов учинак против Земуна до сада најбитнији.

"Тај гол против Динама из Кијева би вероватно имао много већу тежину да Партизан није изгубио. Учинак против Земуна је у првом плану из простог разлога што је утакмицу, која је до последњег минута првог дела деловала задовољавајуће и сигурно, а касније се претворла у мучење, претворио у победу. Многима је пала концентрација, промашивали су зицере, а он је показао стабилност. Ожеговић од првог дана показује карактер победника, квалитет...", уверава Илиев.

Партизан, чињеница је, не игра добро и тек на моменте покаже да има екипу која може много више.

"За сада само на бљесак играчи покажу раскош, али верујем да ће како време буде одмицало ти минути трајати дуже. Видим квалитет и снагу и то ми даје наду и веру да ће тек да буде правих ствари. Мора да прође време. Офанзивна линија нема десет заједничких тренинга, о проведеном времену на утакмицама да и не говорим...", рекао је Илиев.

ЛАЖНА ФРКА ОКО ЂУКИЋА

Део публике је већ изгубио стрпљење. Иако су црно-бели конкурентни на свим фронтовима, поједини навијачи већ неко време скандирањем на утакмицама смењују тренера Мирослава Ђукића.

"Мали број навијача је у питању... То су углавном људи који пишу коменатре по сајтовима и друштвеним мрежама и на основу тога се прави глобална слика. Немам тај утисак. Мали број људи прави лажну фрку. Нека они мени одговоре који је основни разлог да се смењује Ђукић!? Е када то чујем, онда ћу ја да дам мој, па да видимо чији су аргументи јачи", пита се спортски директор.

Ипак, приметно је да Партизан не игра лепо.

"А, када је играо лепо? Да ли је прошле сезоне играо лепо? Када је последњи пут играо лепо? Па, пре десет година код Мирослава Ђукића", подсећа Илиев и наставља: "Имамо пример Немање Видића, који је сам рекао да је првих шест месеци, где год да је био, имао врло тежак период. Партизан је радио у једном систему, сада у другом, није то лако, људи не могу да схвате. Превише се играју игрице и мисле да знају све о фудбалу. Живимо виртуалан свет", подвлачи Илиев.

ПАРТИЗАН НИЈЕ "ДАНАС СУМА, ЈУЧЕ ЛЕОНАРДО"

Највеће разочарање је Сејдубу Сума. Од скупо плаћеног офанзивног везног очекивало се далеко више.

"Чињеница је да није на нивоу и сутра може да се деси да буде промашај. Ако настави у овом ритму и не промени своју игру, прихватићу да сам погрешио. Надам се, ипак, да тај тренутак неће доћи и да му је само потребно време да се прилагоди, да прође припреме."

Илиев је приликом довођења играча мало грешио до сада.

"Сви смо људи, а људи греше. Нема безгрешних и свако може да направи кикс. Видимо да је светско чудо то што нас још није уверио да је појачање. Делује ми као да су једва чекали да неко не буде појачање... На тренутак се види да много зна, али стојим иза тога да до сада ништа није показао", искрен је Илиев.

"Хоћу да се скине тензија са играча, да се бавимо игром Партизана. Није Партизан 'данас Сума, јуче Леонардо'. Има Партизан још много квалитетних играча", рекао је Ивица Илиев.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар