Миле Свилар је најмлађи голман Европе!

Миле Свилар, белгијски голман српског порекла, постао је прошле недеље рекордер Лиге шампиона претекавши великог Икера Касиљаса.

Фудбал 28.10.2017 | 15:00
Миле Свилар је најмлађи голман Европе!
Син чувеног југословенског чувара мреже Ратка, Миле је постао најмлађи голман који је наступио у елитном такмичењу у дуелу са Манчестер Јунајтедом.

Легендарни чувар мреже мадридског Реала и селекције Шпаније дебитовао је са 18 година, три месеца и 26 дана старости, док је момак који је прошао школу Андерлехта то учинио са 18 година, месец и 22 дана старости.

Упркос томе што је његов кикс кошао 'Орлове' минималног пораза на Лужу, после првотимаца Јунајтеда и менаџера Жозеа Муриња, подршку је добио и од тренера Руија Виторије – који је нагласио да Свилар остаје први голман. 

"Свилар ће наставити да буде стартер јер је у овом тренутку од голман који нам пружа оно што желимо. Биће врхунски голман", рекао је Виторија. 

И, тако је и било – Миле се нашао међу стативама и на гостовању Деспортиво Авесу, Бенфика је славила 3:1, а он по још једном параметру постао рекордер. 

Гледајући десет најјачих европских лига, Свилар је тренутно најмлађи први голман неког тима, што је пре њега био Адриј Луњин из Зорје, који је на гол црту стао са 18 година и 162 дана. 

Примера ради, само још Краснодар (Матвеј Сафонов), Депориво Ла Коруња (Францис Узоџо), Тулуз (Албан Лафонт) и Милан (Ђанлуиђи Донарума) имају тинејџера на голу.

Истовремено, португалски 'О Јого' пише да ће се Миле Свилар наћи на списку Славољуба Муслина за предстојеће пријатељске дуеле са Кином и Јужном Корејом, у склопу припрема Србије за Светско првенство у Русији наредног лета.

Селектор Муслин требало би у наредних неколико дана да саопшти списак играча на које рачуна за споменуту азијску мини-турнеју.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар