Радоњић близу клупе Басконије?!

Бивши тренер Црвене звезде могао би да се врати у Евролигу! Дејан Радоњић кандидат за тренера Басконије! Пабло Приђони поднео оставку након пораза од Валенсије. . .

Кошарка 26.10.2017 | 19:15
Радоњић близу клупе Басконије?!
Пабло Приђони поднео је оставку на место тренера Басконије после пораза од Валенсије у Евролиги (63:80).

Он је "дигао сидро" после мизерног старта сезоне у којем је на последњих осам мечева забележио шест пораза, од чега три у низу у Евролиги.

Као најозбиљнији кандидат да га наследи на клупи шпанског тима помиње се Дејан Радоњић.

Бивши тренер Црвене звезде, који је без посла од одласка са Малог Калемегдана на крају прошле сезоне, према оцени шпанских медија близу је клупе Басконије.

Осим Радоњића помиње се и име Педра Мартинеза, који је предводио Валенсију прошле године до шампионске титуле.

Радоњићу то није прво повезивање са Басконијом. И раније, док је био тренер Звезде, помињао се као иделано решење за клупу, а сада би можда коначно до те сарадње могло и да дође.

Пораз од Валенсије у трећем колу Евролиге спустио је завесу на тренерски рад Пабла Приђонија у Басконији, што је почетник на клупи екипе из Виторије сам потврдио на конференцији за медије, када је дефинитивно дао оставку. Млади тренер, коме је ово био први ангажман по окончању богате каријере, платио је данак неискуству, али и притиску и огромним очекивањима навијача.

Овакав исход могао се очекивати још и током средине октобра, када су почеле и прве спекулације о могућој Приђонијевој смени. 

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, још од тада у мислима Басконијине управе јавило се једно име - Дејан Радоњић. Приђонијев одлазак убрзао је ствари - јер трофејни стручњак и некадашњи тренер Црвене звезде јесте тема разговора у канцеларијама клупске врхушке. Досад није било званичних контаката, понајвише због тога што су хтели да пруже Приђонијушансу да се исправи.

Дејан Радоњић је сада међу двојицом главних кандидата за упражњено место. Друго име високо рангирано на листи жеља је прошлосезонски освајач АЦБ лиге Педро Мартинез. Он је после великог успеха у шпанском првенству напустио табор Валенсије и од тада је без ангажмана. У Басконији је, баш као и Радоњић, био радо виђен још летос, али се екипа тада определила да Приђонију пружи шансу. 

Подсетимо, Басконија је практично обновила интересовање које датира још од прошле године, откад је Радоњић у орбити клупских главешина. Сада је могућност да се дуго чекани трансфер реализује постала реалнија него икад пре. Пре свега из разлога што најтрофејнији тренер у историји црвено-белих нема клуб. 

Како се може чути, најбољи играч Басконије Торнике Шенгелија је после утакмице са Валенсијом изјавио да ће заједно са остатком тима покушати да убеди Приђонија да промени мишљење и настави са радом. 

Дани ће показати каквом ће се филозофијом понети одговорни у Басконији. Засад ствари нису ишле како треба, пошто се клуб налази на зачељу табеле Евролиге, уз само две победе ове сезоне у свим такмичењима. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар