Подршка европској перспективи БиХ

Предсједник Европског савјета Доналд Туск и високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини истакли су данас недвосмислену подршку европској перспективи БиХ, те позвали све нивое власти у БиХ да наставе са спровођењем реформи и што прије одговоре на Упитник.

Босна и Херцеговина 24.10.2017 | 22:14
Подршка европској перспективи БиХ
Они су на данашњем састанку у Бриселу са предсједавајућим Предсједништва БиХ Драганом Човићем разговарали о евроатлантским интеграцијама БиХ, те оствареном напретку.

Човић је истакао потпуну опредијељеност свих политичких актера у БиХ европској будућности земље и изразио увјерење да ће све обавезе бити испуњене на вријеме како би БиХ већ почетком сљедеће године могла добити кандидатски статус, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Он је на састанку са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом у Бриселу рекао да би активирање Акционог плана за чланство у НАТО /МАП/ до краја године представљало изузетно позитиван сигнал за цијели регион.

Човић је нагласио да је БиХ спремна за даљу сарадњу са НАТО савезом континуираним учешћем и пружањем подршке у мировним мисијама, те исказао спремност за евентуално проширење сарадње у овој области.

На састанку је истакнуто да је неопходно радити на реформама одбране и примјени документа "Преглед одбране", како би БиХ остала вриједан партнер НАТО-а, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зилет

25.10.2017 06:24

Цекај видим Цовица , а нема заставе херцег босне и како он Хоце у европу и НАТО кад Миле неда неконтам ниста. Латин дволицни зло самом себи а да неприцамо како је другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО

25.10.2017 12:53

МА СТАЦЕ ДОДИК ОНИ СУ СЕ ДОГОВОРИЛИ КАО БРАЦА ВРАНА ВРАНИ НЕВАДИ ОЦИ СТА КАЗЕ ЈЕДАН РЕКО ЈЕ И ДРУГИ.

ОДГОВОРИТЕ