О Тодорићу пишу и свјетске агенције

Међународна потјерница која је расписана за Ивицом Тодорићем вијест је у скоро свим страним медијима. О потјерници су током викенда извијестили, између осталих, њемачки "Франкфуртер Аллгемеине Зеитунг", "Билд", "АРД", швајцарски листови "Неуе Зűрцхер Зеитунг" (НЗЗ) и "Блицк", аустријски "Дер Стандард", "Дие Прессе" те агенције попут "Реутерса" и "Деутсцхе Прессе Агентур" (ДПА).

Регион 24.10.2017 | 17:07
О Тодорићу пишу и свјетске агенције
Чак и државна информативна агенције Кине Синхуа пренијела је вијест о потјерници за Тодорићем, под насловом “Налог за хапшење издат за власника највеће хрватске компаније”.

Ријеч је о агенцији чије вијести преузима низ кинеских медија које прати више од милијарду људи. Спомињу и Тодорићев блог, у којем он тврди да је жртва политичког прогона те да је Лекс Агрокор, према којем је управљање концерном преузео владин повјереник, неуставан.

Синхуа тако пише да је Тодорић "ван досега хрватских власти" и да се у медијима спекулише да се налази у Лондону.

Укратко, међународна потјерница за и даље формалним власником посрнулог концерна Агрокор постала је свјетска вијест.

Занимљив је и чланак швајцарског НЗЗ-а насловљен "Дубоки пад хрватског тајкуна", у којем се Тодорића описује као човјек који је био "један од најмоћнијих предузетника западног Балкана", а сада је оптужен за фалсификовање и друге криминалне радње.

За Агрокор НЗЗ пише да је "де факто у банкроту" и да је Тодорић "у априлу препустио влади контролу над својим животним дјелом". Напомињу и да критичари у Хрватској упозоравају да Тодорићев пословни успон није био могућ без помоћи државе.

Занимљиво је и да се у неким чланцима спомиње како су међу највећим кредиторима Агрокора руске банке и да је "хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић о финансијским проблемима концерна ове недјеље разговарала с руским предсједником Владимиром Путином".

АРД ситуацију у вези с Агрокором описује као "политички кримић" и подсјећа да је Агрокор финансирао и владајући ХДЗ.

Извор: Индеx.хр

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јолпаз

24.10.2017 15:14

Фикрета Абдица поставити за директора Агрокора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

'ре јолпаз

24.10.2017 15:33

МА НЕЕЕЕЕ.ТО цес тиииииии боље обављати

Name

Ста Ви То ,

24.10.2017 15:34

тобориц ,деловао по диктату дрзаве ,и страном саветнику X , како русе пресвуци за 1 1/2 миље еура ,то само неписмењаковицима није јасно .тодори се фино блања код Ђукановоца ,и само.прати ста се догађа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цето

24.10.2017 15:41

Фикрета абдица треба вратити у затвор јер је он ратни злоцинац.због њега је страдало најмање 20000хиљда недузног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Агрокомерц

24.10.2017 16:07

Цовјек је постено одлезао своје,сада је слободан градјанин.Као сто бих рекли моје комсије,није било висе доказа да га осуде висе.

Name

БОБА

24.10.2017 18:10

ОБИЧНИ ЉУДИ ЗАВРШАВАЈУ ЧАСНО А ОВИ ТАЈКУНИ КО НАЈ ВЕЋА БЈЕДА.ДОКАЗАНО ЈЕ ДА ПОХЛЕПА ЗА ПАРАМА УНИШТАВА МОЗАК. ОНИ СВЕ ГЛЕДАЈУ КРОЗ ПАРЕ И НА КРАЈУ СЕ ЗНА.НИ ЧИЈА ДО ЗОРЕ СТАРИ ЉУДИ СУ ТО РЕКЛИ.СВЕМУ ДОЂЕ КРАЈ.

ОДГОВОРИТЕ