И Ђукић брани Муслина: То је Србија!

Тренер Партизана сматра да ФСС не би требало да мења селектора.

Фудбал 26.10.2017 | 15:00
И Ђукић брани Муслина: То је Србија!
После осам година пласман на Светско првенство, али појединцима у ФСС није баш мило кад се присете како је Србија долазила до бодова у појединим утакмицама. Спекулише се већ данима, решење о престанку радног односа Славољуба Муслина у ФСС већ је ковертирано и само је питање времена када ће Извршни одбор аминовати такву одлуку.

Међутим, док се то не деси и док Муслинве шансе још постоје судбина српског селектора једна је од првих тема у фудбалској чаршији. Шеф струке Партизана Мирослав Ђукић устаје у одбрану кормилара нашег националног тима. Уосталом, Ђукић се и сам добро сећа како је то кад те терају са репрезентативне клупе.

Уочи почетка квалификација за Мундијал у Јужној Африци њега је Томислав Караџић сменио и пре но што је одиграо прву такмичарску утакмицу. Баш зато што му се није допала игра Србије. Уместо Ђукића, стигао је Радомир Антић, Орлови су играли најбољи фудбал од осамостаљења, па се брзо заборавила и та “неправда“ учињена садашњем тренеру црно-белих.

Али неправда која би била учињена Муслину - на страну то што не можемо сви да се сагласимо око свих питања, па наравно да имамо и замерке на његов рачун - била би епских димензија. Јер на прсте једне руке могу да се изброје савези који су смењивали селекторе после успешних квалификација. И углавном се то дешавало у афричким савезима, скоро никад у европским.

"То је Србија, такве ствари се овде дешавају", сумира утиске Мирослав Ђукић.

Наставља у истом маниру.

"Муслин је обавио врхунски посао и заслужује да му се дозволи да настави да раси. Али нисам ја тај који одлучује о тим стварима. Уосталом, много се нагађа... Треба само пустити људе да раде", каже Ђукић.

У праву је, не пита се он. Питају се људи који седе у канцеларијама на Теразијама.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар