Анализа: Бачене паре!

Стотине уложених милиона евра и никакви резултати на терену!

Фудбал 26.10.2017 | 00:00
Анализа: Бачене паре!
Евертон, Лил и Милан се муче. Пате. Летња еуфорија због доласка нових власника милионера и започињања амбициозних пројеката заменила је несигурност, а пратио их је и тотални фијаско тамо где је најважније - на самом терену. Ова три клуба су у гадним проблемима - Карамеле и Доге тренутно заузимају позиције које воде у нижи ранг, док су Росонери нешто "бољи" - 11. су на табели у Серији А.

Дакле, пројектовани као тимови за Лигу шампиона, како је почело, вероватно да ће моћи догодине да је гледају само на телевизији. 

Милан и пропала кинеска револуција?

"Прави је тренутак да тим буде уједињен. Заслужили смо победу, али нисмо имали среће", изјавио је пре неколико дана Винћенцо Монтела после ремија са Ђеновом на свом тререну (0:0) у утакмици у којој је капитен Леонардо Бонући искључен због ударања противника. То је први бод за Милан после три везана пораза, а укупно не знају за победу у Серији А већ четири кола, од 20. септембра.

За позицијом која води у Лигу Европе Росонери заостају четири бода док им је Лига шампиона (која је приоритет) на чак девет. Отуда је јасно и да летња куповина није имала никаквог смисла. Потрошено је чак 214.000.000 евра, а највише је отишло на Бонучија(40.000.000), Андреа Силву (38.000.000), Кесија (28.000.000), Контија (25.000.000),Чалханоглуа (22.000.000)...

Ипак, великан са Сан Сира никако да проради. Пробили су банку, купили на папиру квалитетне фудбалере, али нису склопили слагалицу. Приде, тренеру Монтели увелико виси мач над главом пошто се улагање кинеских власника није засад донело никакве позитивне помаке. Штавише, милан је гори него прошле сезоне када је био трећепласирани са шест бодова више (19) него данас (13). Велики фијаско!

Ако трпаш перје у задњицу не значи да си птица...

Миланова несрећа слична је као и Евертонова.

"Још увек мислим да могу да преокренем ситуацију, али сви знају како ствари функционишу у свету фудбала", изјавио је Роналд Куман у недељу поподне после пораза од Арсенала (2:5) знајући какво му се зло (у овом случају оставка) спрема. Тај резултат условио је смену тренера после очајног низа неуспеха и тек осам бодова на девет утакмица.

Евертон је већ пет мечева без победе и трећи је тим у Премијер лиги са највише пораза (изгубили су18 бодова), што је права катастрофа ако имамо у виду да је летос потрошено 158.000.000 евра. Највише је коштао Гилфи Сигурдсон (50.000.000), затим Пикфорд(28.500.000), Класен (27.000.000), Влашић (11.000.000), Сандро Рамирез (6.000.000),Руни... Били су четврти најиздашнији клуб у Енглеској прошлог лета иза Ситија, Челсија и Јунајтеда, пројектовано је да се нађу у топ 6, али су тренутно на дну табеле у Премијер лиги.

Занимљиво, пре само годину дана Евертон је био шести на табели Премијер лиге и имаоРомелуа Лукакуа првог на листи стрелаца који је исто то поновио ове у дресу Манчестер Јунајтеда ове сезоне. Приде, Карамеле су последње у својој групи у Лиги Европе, а уједно су и најгори енглески клуб у овом такмичењу у последњих неколико сезона.

Скупа егизбиција откаченог професора

На северу Француске озбиљно је у блату зашлајфовао и Марсело Бијелса.

"Једини начин да ме натерају да напустим Лил је да ме убију", завапио је популарни Лудак протеклог викенда. Његове Доге су такође на дну француског шампионата са само шест бодова из првих девет мечева, а победили су само једну утакмицу и то против Нанта (3:0) у првом колу.

"Одговорност за неуспехе је само моја", тврди аргентински стручњак после новог неуспеха против Рена (0:1) који је додатно уназадио екипу Лила.

Његови нападачи су други најгори у целој лиги јер су постигли само шест голова, а то је просто невероватно ако знамо да су Доге биле други највећи трошаџија овог лета после неприкосновеног Пари Сен Жермена. Отишло је за француске услове огромних 65.000.000 евра на играче као што су Маја (14.000.000), Араухо (10.500.000), Пепе (10.000.000),Малку и Мендеш (9.000.000)...

Чувена "Бијелсина револуција" која је подразумевала долазак 11 нових фудбалера никако није заживела, а све је извесније да ће Аргентинац добити ускоро отказ и то због сукоба са новинарима, а не због ужасних резултата.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар