ЕК - најава: Људи у црном чекају Партизан!

Екипа Муте Николића гостује у Билбау у трећем колу Еврокупа.

Кошарка 24.10.2017 | 16:00
ЕК - најава: Људи у црном чекају Партизан!
Партизан је прошлог викенда у Јадранској лиги уписао трећу рецку, пала је Игокеа, али времена за неку дубљу анализу нема, јер Београђане вечерас чека нови изазов. И то знатно тежи. Изабраници Мирослава Николића гостују Билбау у потрази за сензацијом и првом победом у Еврокупу ове сезоне.

Попут Партизана, популарни баскијски људи у црном још нису стабилизовали форму на почетку сезоне, па иза себе имају два везана пораза - од Лиможа у Еврокупу и Гран Канарије у шпанској лиги. Ипак, за разлику од црно-белих, Билбао је у Еврокупу уписао и једну победу - над Лијетувос Ритасом.

Партизан је дефинитивно наместио нишанске справе о чему сведочи и чак 117 постигнутих поена против Игокее што је други највећи број који су црно-бели убацили откад се такмиче у Јадранској лиги. Посебно спремно делује амерички тандем Најџел Вилијамс Гос - Патрик Милер. Оно што и даље задаје велике бриге тренеру Николићу је игра у одбрани целе екипе јер је против Игокее примила 104 поена.

Стратег црно-белих више пута је од почетка сезоне истицао како такмичење у Еврокупу није приоритет Партизана и да ће га користити како би пружио шансу млађим играчима да стекну искуство за неке наредне мечеве.

"Као и све екипе у нашој групи, Билбао има искусне и квалитетне играче против којих ће бити веома тешко да се игра. Ипак, биће то добра школа за наше младе играче који ће и сутра добити шансу да стекну искуство и да покажу напредак у односу на почетак сезоне", рекао јеНиколић уочи пута у Билбао.

Он на пут у Шпанију није повео новог центра Самарда Семјуелса већ је решио да му да још неколико дана како би се Јамајканац што боље адаптирао на нову средину, па се очекује да овај бивши НБА играч за црно-беле дебитује против Цибоне у шестом колу Јадранске лиге, а тај меч на програму је у петак.

Добра ствар за црно-беле је што се прошлог викенда у тим после три меча паузе због повреде вратио Марко Чакаревић. Управо је за њега тренер Николић рекао да је играч који "држи пола одбране".

"Свесни смо да улога фаворита припада њима, веома поштујемо екипу Билбаа, али исто тако смо свесни да смо  у стању да играмо све боље и боље. Важно је да будемо енергични у свим фазама игре и да тако покушамо да изненадимо ривала", истакао је Чакаревић.

А какав ривал чека Партизан? Важно је напоменути да је Билбао екипа у којој је Карлес Дуран спојио младост и искуство. Ту су легендарни играчи попут Алекс Мумбруа и Аксела Ервела, као и искусни бекови Џонатан Табу и Хави Салгадо, односно центар Мајкл Гледнес. Црни дрес носе и два момка са овдашњих простора, Дејан Тодоровић и Василије Вучетић.Управо је Тодоровић са скоро 20 поена по мечу тренутно најефикаснији играч Билбаа у Еврокупу засад и од њега прети највећа опасност. Ако Партизан њега и искусногМумбруа успе да сведе на "разуман" број поена, онда црно-бели могу да дођу у ситуацију да направе изненађење. У супротном, црно им се пише.

Утакмица трећег кола Ц групе Еврокупа између Билбаа и Партизана игра се вечерас од 20 сати уз директан пренос на првом каналу Спорт клуба.

Еврокуп, 3. коло:

18:00 Лијетувос Ритас – Локомотива
20:30 Билбао – Партизан НИС
20:30 Лимож – АЛБА

Група Ц:

1. Локомотива 2-0
2. АЛБА 1-1
3. Лимож 1-1
4. Билбао 1-1
5. Ритас 1-1
6. Партизан 0-2

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар