Борци љути на Савановића

Регионални одбор Борачке организације источне Херцеговине дао је пуну подршку руководству Борачке организације Републике Српске  и осудио понашање министра рада и борачко инвалидске заштите Миленка Савановића.

Република Српска 24.10.2017 | 14:25
Борци љути на Савановића
Министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић једно прича на Скупштини Борачке организације Републике Српске, а друго износи у јавности због чега је његово понашање недопустиво, казали су борци истошне херцеговине на сједници регионалног одбора.

Посебно их је наљутила изјава Савановића да ради “мира у кући” не жели БОРС стављати у повлаштен положај у односу на друге организације које окупљају борачке категорије.  

“Министар Савановић је дао изјаву супротну ономе што је говорио на Скупштини Борачке организације у Бијељини", казао је предсједник регионалног одбора бораца Светозар Аћимовић.

Додаје да борци осуђују такво понашање и ако је тачна та изјава, каже, да очекују да Савановић сноси одговорност.

Представници бораца кажу да су им из Владе обећали посеба статус мирним путем, а уколико до тога не дође да се активира Сабор борца гдје ће се договорити шта и како даље.

“Тражимо да се одлука Скупштине БОРС-а из Бијељине провде у дијело, а то је да БОРС добије издвојен статус. Ако до тога не дође као што нам је наговјештено тражимо од руководства БО РС да активира Сабор борца, гдје ћемо договорити шта даље” , казао је Аћимовић.

 Регионални одбор Борачке организације источне Херцеговине захтијева и активирање Уредбе о стамбеном збрињвању бораца, те подржавају закључке Предсједништва БОРС-а о рјешавању статуса 3.500 бораца који су навршили 65 године, али немају 15 година радног стажа чиме су остали и без плата и без пензија.



(БН телевизија)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Стршљен

24.10.2017 12:48

Који борци. Зар још постоји та организација. Додо је уништио распарцао, поставио своје људе а они јадни за МАЛЕ паре глуме неке предсједнике. Гледам полажу цвијеће ломе колаче и доносе закључке. Е моји саборци тешко нама у оваквој држави за коју смо крв пролијевали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Умрите дјикани

24.10.2017 18:36

у великој патњи!

Name

Борац

24.10.2017 12:58

Тако је и Цургуз водијо борце па видите гдјеје данас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

24.10.2017 13:20

Људи он се давно ништа, ама баш ништа не пита...он је обичан пањ који понавља стално једно те исто...а питање и статус решава Баја, некада је то Ћургуз решавао добијајући грантове као и Митровић, а сада ,сада је другачије он хоће од Савчића да дође да га моли и да клечи како би му одобрио и нешто ријешио....па погледајте само у министарству борачком оне који стоје иза савановића, нити су били борци нити их ико изашта пита, али јебига фино се сликат и бити на ТВ на сваком полагању вијенаца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пецка

24.10.2017 15:53

каурина за министра умјесто савановица.

Name

АТР

24.10.2017 13:24

Ма само супља прица.У Требињу у борацкој организацији дјеци запослених су удомљена у дрзавни сектор тако да отпора нема сто с е тице борацке популације И побољсања њиховог статуса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тенкиста

24.10.2017 13:34

Сто се тице Вукотића и његових Ветерана, сасвим је сигурно да ће се врло брзо распасти,посто су многи његови сљедбеници схватили да их је преварио и опљачкао. Све паре из буџета које се дозначавају на рацун Удружења су испариле у виду магле,а само он има контролу над централним рачуном.Све то Савановић добро зна а и контролни органи који се баве радом не владиним организацијама и фондацијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

24.10.2017 13:47

ОВАЈ САВАНОВИЋ ЈЕ ОБИЧНА КРЕАТУРА ОД ЧОВЈЕКА И НЕВИЂЕНИ ЉИГАВАЦ УОСТАЛОМ КАО И ВЕЋИНА МИНИСТАРА У ВЛАДИ НА ЧЕЛУ СА ЖЕЉКОМ. НАЈНЕСТРУЧНИЈИ ЉУДИ У СВОЈИМ ПРОФЕСИЈАМА СУ МИНИСТРИ, А ШТО СЕ ТИЧЕ БОРАЦА ТО ЈЕ ВЕЋ ПОСТАЛО СМИЈЕШНО КАД ПРЕСЕДНИК БОРСА СЛУША ШТА МУ ДОДИК КАЖЕ, УГЛЕДАЈТЕ СЕ МАЛО НА ХРВАТСКУ И ФЕДЕРАЦИЈУ У КОЈОЈ БОРЦИ ИМАЈУ ПУНО ВИШЕ А СТАЛНО ПРОТЕСТУЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ром а ри

24.10.2017 16:30

Савановиц је дно дна.....а тек му сеф кабинета црна земљо отвори се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре умрите дјлкани

25.10.2017 04:08

Тразе те мајмуне да се јавис пред федералну владу вјетар ти одуво сатор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

25.10.2017 19:35

Ста знаци посебан статус? Посебни сте да посебнији бити не мозете, дајте нека неко објави колико је пара од рата на овамо пресло преко рацуна БО па да се одмах медјусобно поубијамо. Гдје су паре БОРС инвест фонда? Ко је дао сагласност за 240000 бораца? Ј

ОДГОВОРИТЕ