Хапшење након истека притвора

Инспектори Службе за послове са странцима привели су јуче руског држављанина Магомеда Исакова, који се доводи у везу с тероризмом, а занимљиво је да му је истог дана истекао екстрадициони притвор, у којем је био након што је ухапшен прољетос.

Босна и Херцеговина 23.10.2017 | 21:05
Хапшење након истека притвора
Он је, наиме, 14. априла пао на сарајевском аеродрому пошто је Интерпол Москва за њим расписао потјерницу због повезаности с тероризмом, те је до недјеље, по рјешењу Суда БиХ, био у екстрадиционом притвору.

Притворен је био у Казнено-поправном заводу Бијељина, а управо у том граду је и приведен, након чега је одмах пребачен у Имиграциони центар у Источном Сарајеву.

Тај руски држављанин, како је званично потврђено, представља пријетњу по националну безбједност БиХ, баш зато што се доводи у везу с тероризмом.

Међутим, како истичу из Службе за послове са странцима, нису се стекли услови за његову екстрадицију у матичну земљу.

"Стога је лицу укинут притвор, након чега су га инспектори Службе привели и ставили под надзор у Имиграциони центар, с обзиром на то да представља пријетњу по националну безбједност", навели су данас из Службе за послове са странцима БиХ.

Њему је, уједно, изречено протјеривање и забрањен му је улазак и боравак на територији БиХ, и то у периоду од пет година, па је под надзором у Имиграционом центру.

"Служба за послове са странцима предузима потребне мјере и радње с циљем удаљења М.И. из БиХ, тако да ће он бити депортован у матичну земљу када се стекну неопходни услови", наглашавају из Службе за послове са странцима БиХ.

Из Граничне полиције БиХ су, подсјетимо, раније потврдили да је тај руски држављанин ухапшен 14. априла на сарајевском аеродрому, и то након провјера његових личних исправа, које су му прегледане када је стигао летом из Истанбула.

На сајту Интерпола наводи се да га терете за саучесништво, односно за наоружавање илегалне формације. Говори арапски и руски, а рођен је у Републици Дагестан.

Стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић сматра да је случај "Исаков" потврда опструкција у борби против тероризма, које безбједносне агенције на нивоу БиХ, како тврди, стално чине.

"Поново га је ухватила ГП БиХ током бјекства које му је омогућила Служба за односе са странцима", тврди Галијашевић за агенцију Срна.

Он тврди да се Исаков вратио са сиријског ратишта у априлу и да се склонио у БиХ, гдје му је, каже Галијашевић, најбезбједније, "као и другим терористима".

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

аха

24.10.2017 08:02

Стручњак Галијасевиц хахахахахахахаха.

ОДГОВОРИТЕ