Фудбалер Реал Мадрида пионир новог ФИФА правила?!

Тео Ернандез иако је Француз могао би да заигра за Шпанију, а Светска фудбалска федерација разматра предлог да буде "лабавија" по питању изобра националних тимова.

Фудбал 27.10.2017 | 10:00
Фудбалер Реал Мадрида пионир новог ФИФА правила?!
Фудбалер Реал Мадрида, Тео Ернандез, открио је да постоји могућност да наступа за репрезентацију Шпаније иако је чистокрвни Француз.

"Ако ме нико из Француске не позове, размислићу о томе да почнем да играм за Шпанију. Ја сам Француз, али ме цела ова ситуација нервира", рекао је Ернандес, који је већ наступао за три реазличите категорије млађих селекција француског националног тима.

Изјава 20-годишњег левог бека заправо је само увод у оно што би могло да се догоди, пошто светски медији преносе да ФИФА разматра промену правила о избору националног тима, односно да би у будућности правила могла да буду "лабавија" и да један играч игра за две различите репрезентације током каријере.

Актуелним правилником прописано је да фудбалер који једном наступи за сениорску репрезентацију неке земље више нема право на промену државног тима, међутим, Зеленортска Острва предложила су да играч који је једном или два пута играо за неку репрезентацију има право да изабере тим под другим државним грбом.

Овај предлог сигурно ће изазвати велике полемике, а није једини...

Разматраће се и идеја да Савези уз одређену надокнаду добију играча који је већ играо у млађим категоријама неке друге селекције. За сада, правило је да странац може бити натурализован ако пет година живи и ради у некој држави.

Што се тиче Ернандеза, он је пажњу шире јавности већ привукао када је летос одлучио да пређе из Атлетико Мадрида у редове градског ривала, Реала. Његов брат Лукас Ернандез и даље игра за "јорганџије", као и за младу репрезентацију Француске.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар