Важна побједа Српске листе

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица честитао је Горану Ракићу избор за градоначелника Косовске Митровице и убједљиву изборну побједу Српске листе у општинама са већинским српским становништвом на локалним изборима који су јуче одржани на Косову и Метохији, саопштено је из СДС.

Република Српска 23.10.2017 | 12:42
Важна побједа Српске листе
Говедарица је, у телефонском разговору, поручио Ракићу да истраје у својој политичкој борби у заштити интереса српског народа у Косовској Митровици али и на Косову и Метохији.

Говедарица је истакао значај апсолутне побједе Српске листе на јуче одржаним локалним изборима на Космету, нагласивши да српски народ мора да има своје изабране представнике како би био у стању да заштити српске националне интересе.

Ракић се захвалио Говедарици на интересовању које је показао за тренутну политичку ситуацију на Косову и Метохији, наводећи да ће заједно са својим политичким саборцима окупљеним око Српске листе истрајати у политичкој борби за равноправност и заштиту интереса српског народа на Косову и Метохији.

Говедарица и Ракић су се сложили да нико не може схватити колико је данас тежак положај Срба на Косову и Метохији као што то могу Срби који живе у Републици Српској јер су у једном историјском тренутку у Босни и Херцеговини били мајоризовани и били принуђени да се боре за заштиту својих политичких и националних права, саопшено је из Српске демократске странке.

Честитку Српској листи синоћ је упутио и предсједник Републике Српске Милорад Додик на великој побједи коју је остварила на локалним изборима на Косову и Метохији и истакао да ће то омогућити лакше остваривање српских националних интереса у покрајини.

Српска листа, коју подржава званични Београд, освојила је апсолутну побједу у свих десет општина са српском већином на јучерашњим изборима на Косову и Метохији, према прелиминарни резултатима из Изборног штаба Српске листе.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

СЕНКА

23.10.2017 10:47

САДЦЕ СЕ ДОДИК ПРИДРУЗИТ И РЕЦЕ ДАЈЕ ИТИ РЕПУБЛИКА СРБСКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

сиптар

23.10.2017 12:33

Добро нам досли у парлиамент.

Name

ТРН

23.10.2017 10:53

Који Дебили па ста су требали стари Римљани побједити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

23.10.2017 13:21

Изјава године !!!!! Ја мислио да ће Пигмејци добити изборе

ОДГОВОРИТЕ