Много организације, а нигдје талента!

Телефони, видео-игрице. . . Где су страст и радост игре? А како смо некад Тоти и ја. . . ?! "Јесте, утакмице Серије А су ме створиле, али сада радије гледам момке у парку како играју", поручује Антонио Касано.

Фудбал 24.10.2017 | 23:45
Много организације, а нигдје талента!
Бивши ас Роме, Реала, Интера, Милана и зли дечко италијанског фудбала - Антонио Касано, каже да је могао да буде попут једног од најбољих фудбалера света Лионела Месија, илити тренутно најскупљег играча на планети Бразилца Нејмара. 

Касано је играо за неке од највећих клубова, сакупио 39 наступа за репрезентацију Италије, али вечно ће остати пример протраћеног талента, чега је свестан и сам. Он је у интервјуу за Раи Спорт испричао неке врло занимљиве ствари, подвукавши да још није завршио каријеру, иако му је већ 35 и тренутно је без уговора.

"Ја сам проблематичан момак. Никада не знам с каквим ћу се расположењем пробудити... Могао сам да играм на другој планети, али имам проблем с тим да не волим да тренирам. Уз то, увек сам желео да једем оно што ми се у том тренутку јело. То ме је увек кочило". 

Фантантонио је, подсетимо, протеклог лета у два наврата био надомак потписа за Верону, али оба пута се предомислио у задњи час. Једном се чак сликао и са дресом... Одустао је па прогласио крај каријере, да би се и по том питању предомислио након два-три дана. Засад не говори о повратку, где би могао да настави да игра, али зато се с мало сете присећа... 

"Играо сам у најбољим екипама света попут Реала, Милана, Интера... Да сам имао другу главу на раменима, могао сам да играм и на Марсу, да будем као данас Меси или Нејмар. Или неки други велики фудбалери". 

Да жали за неким старим временима, другачијим фудбалом и другачијим одрастањем,Касано не крије. 

"Франческо Тоти и ја одрастали смо тако што смо играли на улицама. Трчали смо за лоптом између паркираних аутомобила, по парковима... Данас је све тако организовано и испланирано до савршенства. Сви ти момци са паметним телефонима и видео-игрицама... Добро, фудбал у ово време сигурно не може да буде хоби, али у њему мора да буде страсти и радости игре". 

И за крај:

"Видим стварну рецесију у италијанском фудбалу. Много је организације, а талента нигде. Јесте, утакмице Серије А су ме створиле, али сада радије гледам момке у парку како играју", закључио је Касано. 

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар