НБА: Вигинс утишао Оклахому, Бјелица 3 поена!

Мело – банг! Вигинс – БАААНГ! Фантастичан меч у Оклахоми. Лос Анђелес видео Дејвиса и Казинса. И још једна тешка повреда… Кошаркаши Минесота Тимбервулвса надиграли су Оклахома Сити Тандер 115:113, а Немања Бјелица учествовао је са свега три поена (1/1 три) уз по скок и изгубљену.  

Кошарка 23.10.2017 | 12:30
НБА: Вигинс утишао Оклахому, Бјелица 3 поена!
Вулвси су до неочекиване победе у Оклахоми славили тројком Ендруа Вигинса са више од десет метара уз звук сирене, непосредно након што је Кармело Ентони тројком донео вођство Тандеру.

Вигинс је меч завршио са 27 поена (10/20 из игре, 2/7 тројке) уз седам скокова, четири асистенције и две украдене лопте, а у стопу га је пратио Карл Ентони-Таунс са такође 27 поена (11/17) и 12 ухваћених лопти.

Двоцифрен учинак имали су још Џеф Тиг са 19 поена, девет асистенција и шест скокова, Џими Батлер са 15 поена (7/17) уз по шест скокова и асистенција, те Таж Гибсон са 11 поена и десет ухваћених лопти.

У екипи Тандера најефикаснији је био Расел Вестбрук са 31 поеном, десет асистенција и пет скокова, Ентони је меч завршио са 23 поена, 17 уз 13 ухваћених лопти додао је Стивен Адамс, док је Пол Џорџ постигао 14 поена уз осам проигравања, шет скокова и четири украдене.

Одлична подршка са клупе за резерве били су Рејмонд Фелтон и Џерами Грант са по 12 поена.

Расел Вестбрук, што углавном није могао да ради прошле сезоне, одложио је пас на страну за новог ВИП саиграча, Кармела Ентонија, а овај хладнокрвно погодио дно мрежице за 113:112 на свега 4,7 секунди пре краја меча.

Бука у Оклахома Ситију још се није ни стишала, а гости су преко Ендрјуа Вигинса пронашли излаз из наизглед безизлазне ситуације, иако тренеру Тому Тибодоу није остао ниједан тајм-аут на располагању.

Требало је прећи цело игралиште, подићи се и погодити.

Првом пику са драфта 2014. године недостајао је секунди да стигне до линије за три поена, али није марио - дигао се са отприлике девет метара и, о таблу, спустио лопту у победу вечери - 113:115 за Минесоту у чијим редовима наш репрезентативац Немања Бјелица није блистао.

Заправо, Бјелица је шутнуо само једну тројку и погодио, узео један скок и на паркету провео укупно девет минута.

Тибодо је "брејк" на паркету свеже формираног "Биг3" пројекта Вестбрук/Ентони/Џорџ тражио форсирајући јутрос незаустављиве Карла Ентонија Таунса, који је постигао 27 поена уз шут 9/10 за два и 2/7 за три поена. Још један први пик којег "вукови" имају у саставу сакупио је и 12 скокова, четири офанзивна, али поделио и четири лопте ривалима у руке.

Вигинс је такође стигао до 27 поена, шутирајући тројке такође 2/7 што последњи кош на мечу чини утолико вреднијим - Канађанин се на њега одлучио иако је убацио једну тројку из шест покушаја до тада.

Сви стартери у Минесотином тиму били су двоцифрени - Таџ Гибсон убацио је 11 поена, уз десет скокова, Џими Батлер 15 поена уз шест скокова, а Џеф Тиг 19 поена уз шест скокова и девет асистенција.

Ако би се клупа која одмара ову веома бучну петорку боље укључила у наставку сезоне, Минесота би заиста могла после дугог периода "тињања" на дну Запада да се укључи у борбу за плеј-оф.

Сви резервисти заједно постигли су 16 поена, али и стигли да шутну свега 15 пута од чега Горђи Ђиенг и Џамал Крафорд 12. Убацили су три.

Ентонијева тројка за прерано прослављену победу донела му је учинал од 23 поена (9/19 из игре), уз два скока, две асистенције, три украдене и две изгубљене лопте. МВП прошле сезоне, Вестбрук, постигао је 31 поен уз шут 12/24. Имао је пет скокова, десет асистенција и две изгубљене лопте, а с њим на паркету Минесота је направила 17 поена предности, док је Тандер са резервним плејмејкером Рејмондом Фелтоном био 23 поена у плусу!

Фелтон је постигао 12 поена, уз скок и две асистенције.

Пол Џорџ, бивша звезда Индијана Пејсерса која се одлучила за "Вестбруков клан" прошлог лета, убацио је 14 поена уз шут из игре 6/20. Имао је и шест скокова, осам асистенција и четрии украдене лопте.

Стивен Адамс борио се са унутрашњом линијом Минесоте 35 минута и стигао до 17 поена и 13 скокова уз шут 8/12 из игре.

Минесота је имала 13 поена предности у првој и 14 у трећој четвртини, али је почетком последње деонице та предност почела да се топи све до резултата 110:110, када је дуга двојка Таунса на пас Батлера отворила рафалну паљбу на обе стране паркета - за свега 9 секунди погодили су Таунс, Ентони, па Вигинс.

НБА се вратио!



Њу Орлеанс Пеликанси савладали су Лос Анђелес Лејкерсе 119:112, одбивши налет "језераша" коју су серијом 27:4 преокренули у Стејплс центру, али су гости узвратили са 11:0 за прву победу у сезони.

Пеликансе су предводили Ентони Дејвис са 27 поена (9/18) и 17 скокова, те Демаркус Казинс са 22 поена (8/17) уз 11 ухваћених лопти и осам асистенција.

Пратили су их Ентван Мур са 19 поена, те Иан Кларк и Џру Холдеј са по 14, а Холидеј је имао и шест асистенција, пет скокова уз четири украдене лопте.

Најбољи у екипи Лејкерса био је резервиста Џордан Кларскон са 24 поена и пет асистенција, по 20 су додали Кантавијус Колдвел-Поуп и Кајл Кузма, који је имао и шест сккова.

Други пик Лонзо Бол се опет испромашивао, погодио је само три од 13 шутева па је меч завршио са осам поена, али је имао 13 асистенција и осам скокова.

Да ли Ентони Дејвис и Демаркус Казинс могу заједно? Па, питајте Лос Анђелес Лејкерсе.

Тандем центара Њу Орлеанс Пеликанса растурио је другу најтрофејнију франшизу у "Стејплс центру" постигавши укупно 47 поена - Дејвис седам више.

"Обрва" је имао и 17 скокова, три асистенције, три украдене и изгубљене лопте и три блокаде, док је "Буги" домаћина докусурио са 11 скокова, осам асистенција, али и шест изгубљених лопти у намери да креира када је то било сувишно.

Џру Холидеј убацио је 14, Итвон Мур 19, док је Иан Кларл с клупе донео 14 поена заустављајући ретке покушаје Лејкерса да се врате у меч после пада на 22 поена заостатка већ у другој четвртини.

У петорци коју изводи Лук Волтон двоцифрен је био само Кентавијус Калдвел-Поуп са 20 поена (7/11 из игре), док су остали "клинци" били далеко испод нивоа који захтева и лига, али и жуто-љубичасти дрес - Лари Ненс Џуниор 6, Брендон Инграм 7, Лавар Бол 8 поена уз шут 0/5 из игре.

Момак којем брљиви отац ствара непотребан притисак изјавама да ће бити бољи од Стефена Карија донекле је ужасно шутерско вече (3/13 укупно) надокнадио са осам скокова и 13 асистенција, али и пет изгубљених лопти.

С њим на паркету Лејкерси су направили минус од 24 поена.

Све што су стартери упропастили покушали су да надокнаде резервисти Џордан Кларксон и Кајл Кузма. Кларксон, који игра као замена Болу, постигао је 24 поена, уз пет асистенција, док је Кузма са четворк донео 20 поена и шест скокова.

Премало за "пеликане" који су изгледа пронашли начин како да упаре два центра у петорци у ери када многи тимови играју без иједног.



У првом мечу вечери Бруклин Нетси су савладали Атланта Хоксе 116:104, предвођени Аланом Кребом са 20 поена и пет скокова "са клупе".

Пратили су га Демари Керол са 17, те Карис Лаверс и Дианђело Расел са по 16, а бивши плеј Лејкерса је имао још десет асистенција и седам скокова. Двоцифрен је био и Тревор Букер са 14 поена, шест скокова и четири асистенције.

У екипи Хокса најефикаснији је био Марко Белинели са 19 поена (5/13), 17 је додао Денис Шрудер уз очајан шут из игре (5/22), а имао је и осам асистенција, док је 16 поена убацио Кент Бејзмор.



На Истоку пораз немају Вашингтон и Торонто, а без победе су и даље Њујорк, Чикаго и Филаделфија, док су на Западу непоражени Хјустон, Клиперси, Мемфис и Сан Антонио, без победе Далас и Финикс.

НБА, резултати:

Нетс – Хокс 116:104
Тандер – Вулвс 113:115
Лејкерс – Пеликанс 112:119

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар