Семберско сијело у Дворовима

У организацији Удружења жена "Бијели анђео" из семберског села Дворови синоћ је одржана традиционална туристичка манифестација "Семберско сијело" којој је присутвовало око пет стотина гостију из Републике Српске, Србије, Федерација БиХ, Хрватске, Аустрије и Мађарске.

Република Српска 23.10.2017 | 11:06
Семберско сијело у Дворовима
За само неколико година постојања "Бијели анђео" је стекао своје поклонике и актере и дао значајан допринос његовању и очувању културне баштине Семберије и Републике Српске.

Истовремено је израстао у најпознатије и најзначајније удружење жена у Српској и регији.

Активности Удружења жена из Дворова нису остале незапажене.

На бројним привредно-туристичким манифестација у земљи и у иностранству "Бијели анђео" је добио највећа признања.

На "Семберском посијелу" синоћ је ово удружење проглашено за најуспјешније на Балкану.

Признање Међународног туристичког савеза САЦЕН уручио им је Горан Полетан, члан САЦЕНА у Аустралији.

За допринос раду и развоју удружења жене Дворова уручиле су признања појединцима, организацијам аи сродним удружењима.

 

БН

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Црни Груја

23.10.2017 13:15

Бели анђео и латиница. Ниђе везе. Како их само није срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гордана

23.10.2017 14:57

То је неко скарадно удружење које носи свето име, црна је традиција које оне промовишу. Направе пите и корфне, узму свака по стољњак и плетене чарапе из куће па наките онај свој штанд и то као нека традиција. Нигдје нема омладине и правог очувања старих заната и рукотворина него је све у сврху да удовице проживе под старе дане оно што нису могле док су им мужеви били живи, да се кунђуре и кркају по ресторанима.

Name

Лединци

23.10.2017 13:20

Какво сијело, то је најобичнији крканлук у ресторану Глобус на рачун грађана Бијељине јер се поменуто удружење финансира из буџета града.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боже

24.10.2017 10:57

Опрости им не знају шта раде? Не могу да схватим да се још злоупотребљавају света лица за оваква удружења??? Иза светих лица су се заклањале само у вријеме рата којекакве назови кафане са сумљивом работом у њима!? Крајње је вријеме,ако неће држава,онда да се црква огласи поводом злоупотребе светих лица у називима који не припадју цркви и њеним светињама!!!

Name

рада

24.10.2017 12:52

Бели анђео није свето лице ни светац, то је фреска део композиције Мироносице на Христовом гробу из цркве Вазнесења Христовог манастира Милешеве и спада у најпознатије фреске Србије али се убраја и у велике домете европског сликарства. Сматра се једним од најлепших радова српске и европске уметности средњег века и никако јој није место на вашарским и кафанским манифестацијама које са уметношћу немају никакве везе.