Јокановић коначно на клупи Премијерлигаша?!

Једини реалан фаворит. . . ! Српски тренер има добре шансе.

Фудбал 25.10.2017 | 12:15
Јокановић коначно на клупи Премијерлигаша?!
Острвске кладионице најмање квоте дају на Мануела Пелегринија, Роберта Манћинија и Карла Анћелотија, али реалан фаворит за клупу Вест Хема је Славиша Јокановић!

Српски стручњак из Фулама је у овом тренутку најближа опција да наследи Славена Билића на клупи Чекићара. Хрватском тренеру су одбројани дани на клупи Вест Хема после очајног почетка сезоне и дебакла на свом терену од Брајтона. Само јак уговор штити Билића од отказа, али клупски челници су изгубили стрпљење и радо ће исплатити обештећење Хрвату да се склони са клупе и да неко други покуша да спаси брод који тоне.

Ту је Јокановићево име искочило у први план јер жеље попут Пелегринија, Манћинија и Анћелотија нису реалне. Локални медији, добро упућени Гет Вест Лондон, тврде да је Јокану овом тренутку најреалније решење за клупу Вест Хема. Поред њега, клуб размишља и о Шону Дајчу из Барнлију, али је мала вероватноћа да ће Енглез напустити Турф Мур усред одличне сезоне коју има са Кларетсима. Вест Хем нема времена за губљење и Јокановићје далеко извесније решење.

Српски стручњак је у неколико наврата био близу Премијер лиге. Најближи је био пре две и по године када је са Вотфордом обезбедио пласман у елитни ранг енгелског фудбала, али нису наставили сарадњу. Потом се у неколико наврата помињао за премијерлигаше у којима се припремала смена тренера. Међу њима је био и Вест Хем. Летос је био жеља Кристал Паласа, али су се на Селхурст парку тада одлучили за Франка де Бура. И зажалили...

Јокановић има важећи уговор са Фуламом у којем му ове сезоне и не иде баш најбоље пошто је тренутно 10. на табели Чемпионшипа. Ипак, ранији добар рад у Вотфорду и Фуламу му отвара врата Вест Хема. Много тога ће зависити и од спремности Фулама да усред сезоне остане без тренера.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар