Антонио Конте: Никад се нисам плашио отказа!

"Осећам велики притисак, али то није притисак због отказа", поручио је италијански менаџер који је Челсију прошле године донео титулу, али у овој већ има много потешкоћа.

Фудбал 23.10.2017 | 19:00
Антонио Конте: Никад се нисам плашио отказа!
Челси је "преживео" већ виђен пораз против Вотфорда.

Миши Батшуаји са клупе, и Сезар Аспиликуета након центаршута Вилијана, заслужни су за велики преокрет "плаваца" који се много муче у дефанзиви и органзиацији напада ове сезоне, па је тако на помолу био четврти пораз у Премијер лиги.

Шампион не делује шампионски, заређали су неколико лоших партија на које су драстично утицала још три фактора: мали играчки кадар, повреде и велики број утакмица.

"Када ниси навикао да губиш једну или две утакмице у низу - није једноставно. Било је веома тешко против одличног тима који је у форми. Желим да видим позитивне ствари... Да, примили смо пет голова у последња два меча, али смо и постигли седам", покушао је Антонио Конте да нађе и добре стране чудних мечева својих момака против Роме (3:3) и Вотфорда (4:2) у којима су виђени преокрети.

Изјавио је да је веома задовољан како су Вилијан, Запакоста и нарочито Миши Батшуаји допринели по уласку у игру, а одбацио је приче о могућем одласку, односно - отказу.

"Осећам велики притисак, али то није притисак због отказа. Верујем у свој рад и никад се нећу бринути због отказа. Никада!", казао је Италијан, мада би га требало подсетити да у Челсију никада нису били претерано стрпљиви када "кола крену низ брдо".

Контеа, који је прошле године донео титулу Челсију и то након очајне Мурињове сезоне, медији су већ "преселили" у Милан, прво на крају текуће такмичарске године, а након неколико лоших резулта - већ сада су почели да му "пакују кофере".

Са друге стране, менаџер Вотфорда, коме сјајно иде ове сезоне и који је претходног викенда већ надмудрио Арсена Венгера, био је потпуно "сломљен" након меча...

"Поптуно неправедан резултат, нисмо ово заслужили. Чак ни да смо један бод освојили - не би било праведно. Међутим, то је фудбал... Играли смо добро, контролисали меч, да смо дали трећи погодак - добили бисмо", казао је Силва који није желео да коментарише погрешну одлуку помоћног судија да додели корнер Челсију након ког је Педро постигао спектакуларан гол.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар