ШПА: Бетис на крилима Санабрије, Валенсија ''убила'' Севиљу!

Два гола у пет минута, Левантеу и Хетафеу по бод! Фудбалери Левантеа и Хетафеа играли су данас нерешено 1:1 на премијери деветог кола шпанске ЛаЛиге.  Где се "гаси" Санабрија? Шпанија или Парагвај, Ла Лига или квалификације, Европа или Јужна Америка. . . млади нападач не зна да престане с головима - 7/7 у низу за нови тријумф Бетиса.  'Покер' Валенсије на 'Местаљи, Севиља немоћна! Фудбалери Валенсије убедљиво су победили екипу Севиље са 4:0 у мечу деветог кола Примере.  Прелеп фудбал: Валенсија пуним гасом преко Севиље! Класичан "нокаут" у једном од шпанских "класика" - пета узастопна победа "слепих мишева" и трећи узастопни пораз гостију у седам дана.

Фудбал 21.10.2017 | 19:45
ШПА: Бетис на крилима Санабрије, Валенсија ''убила'' Севиљу!
Хетафе је до предности стигао у 58. минуту голом Фајсала Фајра, да би Леванте до изједначења стигао само четири минута касније голом Хосеа Моралеса.

У наставку сусрета битка се углавном водила на средини терена, ниједна екипа није успела озбиљније да угрози гол ривала, па је тако меч завршен нерешеним исходом.

Леванте је 12. са 11 бодова, док је Хетафе 13. са два бода мање. 

Парагвајски нападач Антонио Санабрија, који је у првој сезони у Бетису постигао укупно пет погодака у свим такмичењима, почео је да се претвара у праву машину за постизање погодака у другој сезони међу зелено-белима.

Седам и по милиона евра Роми плаћено појачање већ је изједначио број погодака из сезоне 2016/17, а рачунајући и мечеве које је у том низу одиграо за Парагвај у квалификацијама за Светско првенство 2018, данашњи гол у мрежи посрнулог Алавеса био му је седми у исто толико излазака на терен.

Санабрија је "отворио" госте пред 49.240 навијача на "Бенито Виљамарину" у 13. минуту, после тачног центаршута Антонија Барахана, а када се тим италијанског стручњака Ђанија Де Бјазија одлучио на иницијативу у наставку, уследила је брза и проста контра домаћих који би највероватније стигли и сами до мреже да у одсудном тренутку Алексис Руано Делгадо није клизећим стартом обавио посао уместо њих - 2:0 (1:0) за пети тријумф Бетиса.



Тим тренера Кикеа Сетијена има скор 4-1-1 у последњих шест мечева где је тај један пораз уписан прошлог викенда у незаборавној утакмици са Валенсијом у којој је "пало" девет голова. Супротно Андалужанима, деветопласирани тим из прошле сезоне, Алавес, доживео је данас шести пораз у последњих седам наступа уз свега три постигнута гола.

Тражећи излаз из непријатне ситуације, Де Бјази је у последња три кола почео да користи повременог репрезентативца Србије, Александра Катаија, који је после 13 и 27 минута с клупе у претходна два кола овог пута добио 15 минута да нешто промени у чему, логично, није успео.

Катаи је у претходних годину дана само три пута провео на терену свих 90 минута.

'Покер' Валенсије на 'Местаљи, Севиља немоћна! Фудбалери Валенсије убедљиво су победили екипу Севиље са 4:0 у мечу деветог кола Примере.

Домаћини су билии доминатнији током целог меча и до првог гола су дошли ефектним голом Гвидеша у 43. минуту меча.

После само шест минута игре Симоне Заза повећао је предности и тако наставио сјајну голгетерску серију.

После лопте Родрига, Заза се одлично наместио на ударац и левом ногом ефектно по земљи послао лопту у даљи угао гола гостију за 2:0. 

Санти Мина је на асистенцију стрелца првог гола Гуедеша затресао мрежу за 3:0, а бивши фудбалер Бенфике је само пар минута касније постигао свој други гол за коначних 40. 

Овом победом је Валенсија је на другом месту и уз Барселону и Атлетико су једина непоражена екипа у Примери.

Један од "класика" Ла Лиге одигран је ове суботе увече на бучној "Местаљи", на којој је гост доживео класичан "нокаут".

Партијом за препричавање, реновиран, утегнут и наоштрен састав новог тренера, Марселина Гарсије Торала, наставио је свој спринт за водећом Барселоном петим узастопним и новим убедљивим тријумфом: Валенсија - Севиља 4:0 (1:0) у првој утакмици након што су "слепи мишеви" постигли шест голова на "Бенито Виљамарину".

Другим речима, у седам дана, Валенсија је два највећа андалузијска клуба, Бетис и Севиљу, победила укупним резултатом 10:3.

Успеха жедни навијачи егзалтирано су пратили брзе и просте акције момака у црно-белом, у чијим редовима је свако вечерас радио оно што најбоље зна - почев од голмана Нета који је у ретким приликама када су гости успевали да уђу у црвену зону деловао превише сигурно да би га Луис Муријел савладао, преко сигурног везног реда у којем је доминирао препорођени Жофри Кондогбија, па до навале која је Серхију Рику сместила четири лопте иза леђа.

После првенца у дресу Валенсије за премотавање, будућа звезда Пари Сен Жермена и португалске репрезентације Гончало Гуедеш поново је постигао вансеријски погодак са дистанце и начео Севиљу, уздрману узастопним поразима од Атлетик Билбаоа и Спартака, уморну и од пута у Москву где је примила пет голова.

Одмор је био преко потребан момцима Едуарда Берица, који је на "Пицхуан" дошао захваљујући добрим резултатима у Вигу, водећи Селту, али су ствари постале само још горе по госте када је меч настављен.

Још један играч којег је Марселино успео да "дигне" из просечности, Симоне Заза, постигао је осми гол у сезони у утакмици 9. кола, а седми из исто толико удараца у оквир гола, за 2:0. Италијан не шутира често, али погађа са невероватном рутином, мада треба истаћи да ни први, ни други погодак домаћих није прошао без трећег члана навале, бразилског аса Родрига.

Он је асистирао и Гуедешу и Зази, а онда добио овације на отвореној сцени када је тренер одлучио да га заједно са италијанским центарфором изведе и одмори за наредна искушења. Момци који су ушли, Санти Мина и Андреас Переира, директно су учествовали код трећег гола Валенсије у акцији у којој је Гуедеш из стрелца ушао у улогу пакера за лаган погодак Мине, што није био последњи ударац у лице грогираног ривала ове вечери.

Епитет играча утакмице, Гуедеш је заслужио другим голом на сусрету на пас Кондогбије у 92. минуту после којег ће Марселино на таблу у својој канцеларији дописати још један импресиван резултат у низу који је започет 19. септембра: 5:0, 2:3, 3:2, 3:6, 4:0…

Валенсија у наредном колу гостује Алавесу, потом дочекује Леганес, па иде на ноге Еспањолу, што је распоред који можда упућује на то да ћемо 26. новембра на "Местаљи" гледати директан окршај за прво место: Валенсија - Барселона, као крајем 90-их и у првим годинама новог Миленијума.

А, Севиља?

У том клубу свакаку нису рачунали на два велика губитка током и на крају сезоне 2016/17, када су један за другим отишли спортски директор Монћи и тренер Хорхе Сампаоли, али ова седмодневна криза започета на "Сан Мамесу" тешко да може да говори у прилог томе да Берицо можда и није најбољи избор јер је до 14. октобра овај тим имао скор 6-3-1 у Примери и Лиги шампиона...

Резултати 9. кола:

субота

Леванте - Хетафе 1:1 (0:0)
/Моралес 62 - Фахр 59/

Бетис - Алавес 2:0 (1:0)
/Санабрија 13, Алексис аг 75/

Валенсија - Севиља 4:0 (1:0)
/Гуедеш 43, 90+2, Заза 51, Мина 85/

Барселона - Малага (20.45)

недеља

Виљареал - Лас Палмас (12.00)
Селта - Атлетико Мадрид (16.15)
Леганес - Атлетик Билбао (18.30)
Реал Мадрид - Еибар (20.45)

понедељак

Реал Сосиједад - Еспањол (20.00)
Депортиво Ла Коруња - Ђирона (21.00)

Табела: Барселона 22, Валенсија (+1) 21, Реал 17, Атлетико 16, Севиља (+1) 16, Бетис (+1) 16, Леганес 14, Сосиједад 13, Виљареал 13, Селта 11, Билбао 11, Леванте 11, Хетафе 9, Еспањол 9, Депортиво 8, Еибар 7, Ђирона 6, Лас Палмас 6, Алавес 3, Малага 1.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар