Болт: Фудбал од 2018. - памтим Ерлов гол Хрватској!

Легендарни спринтер каже да ће своју фудбалску каријеру започети следеће године и да већ има неколико опција, објављено је на сајту ФИФА.

Остали спортови 05.11.2017 | 13:45
Болт: Фудбал од 2018. - памтим Ерлов гол Хрватској!
Најбољи спринтер свих времена прегршт златних медаља са Олимпијских игара и након летошњег опроштаја од атлетике можда се посвети фудбалу.

Одавно је обелоданио да је навијач Манчестер Јунајтеда, а већ је и тренирао са неким клубовима. Данас има 31 годину и у фудбалу би се већ обрео као ветеран.

За дан када се Јамајка квалификовала на Мундијал у Француској 1998. године каже да је био проглашен националним празником, али да још памти и неке детаље са тих утакмица. 

"Сећам се и првог гола са тог Мундијала, Роби Ерл главом против Хрватске. Онда у последњој утакмици Теодор Витмор даје два гола против Јапана", рекао је Болт за сајт ФИФА. 

На питање хоће ли се након пензије у атлетици наћи у фудбалу, Болт каже да би волео да заигра одмах. 

"Да, волео бих да играм фудбал сада кад сам се пензионисао на стази. Причао сам о томе у интервјуима и много клубова се распитивало. Нажалост, имао сам повреду у августу и нисам од тада могао да тренирам. Надам се да ћу моћи да играм у 2018. години", каже Болт. 

Најбољи играч је по његовом мишљењу Кристијано Роналдо у избору између Месија, Нејмара и Роналда, а најбољи голман је без дилеме Ђиђи Буфон. 

Фудбал је до сада играо током зиме на Јамајци и те активности се нису допадале његовим тренерима, али су га током рекреације повреде заобилазиле. Сада можда са траке само пређе на траву када повреда зацели.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар