И поред забране ушао у БиХ

- Фадил Аљовић, осуђени члан злочиначке групе Зијада Турковића, ухапшен је у петак на подручју Илиџе јер га доводе у везу с организованим криминалом па представља пријетњу по националну безбједност, због чега ће бити протјеран из БиХ.

Босна и Херцеговина 20.10.2017 | 22:24
И поред забране ушао у БиХ
Тог држављанина Србије, који је, званично је потврђено, највјероватније илегално ушао у БиХ, лоцирали су и привели инспектори Службе за послове са странцима, уз асистенцију припадника Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА).

Њему је, иначе, на три године забрањен улазак и боравак у БиХ, тако да је под надзором Имиграционог центра Службе за послове са странцима.

"Служба за послове са странцима предузима потребне мјере и радње с циљем удаљења лица Ф.А. из БиХ", саопштено је из Службе за послове са странцима, одакле увјеравају да ће наставити појачано контролисање кретања и боравка странаца у БиХ, и тиме доприносити безбједности.

Драган Мектић, министар безбједности БиХ, рекао је да има информације о том хапшењу и да још не може говорити о другим детаљима.

"Највјероватније је та особа илегално прешла границу", навео је Мектић.

Аљовић је, подсјећамо, као члан групе Зијада Турковића осуђен на пет година затвора због припремања убистава Мидхата Мекића и Луције Салас Кортез. Аљовић је у априлу 2015. године, заједно с Турковићем, Сашом Стјепановићем, Миленком Лакићем и Муамером Захитовићем осуђен за најтежа кривична дјела, почевши од шверца дроге и оружја, преко изнуде, до бруталних убистава. Криминалној групи тада је изречена укупна казна од 95 година затвора, те им је одузета имовина стечена лоповлуком.

Аљовић је на почетку суђења имао статус свједока, а касније је постао један од осумњичених, након чега и осуђених.

Медији су писали да је Аљовић 2014. године у притворској јединици Суда БиХ цимеру избио зубе, због чега је пребачен у КПЗ Кула, што је тек један од два слична инцидента у којима је био актер.

Претукао је, наиме, и Веселина Влаховића Батка, који је широј јавности познат као "монструм с Грбавице", а који је осуђен на 42 године затвора за ратне злочине.

У марту ове године Аљовић је због растурања дроге ухапшен заједно са још 17 особа у акцији "Празник", коју су заједничким снагама извели припадници СИПА и кантоналних МУП-ова КС, ХНК, ЗХК, те ПУ Источно Сарајево.

Заједно са још њих 17 одређен му је тада једномјесечни притвор, а његов адвокат Мухидин Капо је тада тврдио да је Аљовић уредно издржао казну коју му је одредио Суд БиХ, те да нема посла с дрогом и да му, поново, није јасно због чега је ухапшен.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

НОВО ИНВЕСТМЕНТ ДОО И АДМИРА ДОО - БЕОГРАД

21.10.2017 13:10

НИСТА ЦУДНО ЈЕР И ПЕРАЦИ НОВЦА ИЗ НОВО ИНВЕСТМЕНТ ДОО И АДМИРА ДОО ИЗ БЕОГРАДА ДОЛАЗЕ У БАЊАЛУКУ ПОТПУНО НОРМАЛНО СА ТОРБАМА ПРЉАВОГ НОВЦА И НЕМАЈУ НИКАКВИХ ПРОБЛЕМА НА ГРАНИЦИ. ЦАРИНИЦИ,ПОЛИЦИЈА И ДОДИК О ОВОМЕ НЕ ЗНАЈУ НИСТА,А ТО ЈЕ НАЈВАЗНИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВО ЗАГОРАЦ

21.10.2017 13:19

ЈА О ТОМЕ НЕ ЗНАМ НИСТА,БРЕЕЕ!