Бореновић са конзервативцима

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић разговарао је у Лондону са потпредсједником владајуће Конзервативне партије Велике Британије Алеком Селбруком.

Босна и Херцеговина 20.10.2017 | 17:44
Бореновић са конзервативцима
Током разговора је истакнуто да 15-годишњу сарадњу ПДП-а и британских конзервативаца треба додатно интензивирати у области израде партијских политика, јачања регионалне политичке сарадње, оснаживања улоге младих и жена у политици, као и кроз отварање важних питања у области борбе против корупције и криминала са посебним освртом на тероризам као највећу безбједоносну пријетњу савременог свијета.

Предсједник ПДП је упознао британске колеге са усвојеним програмом обнове Републике Српске, Декларацијом о будућности Српске и потребом стварања стабилног политичког амбијента у Републици Српској и Босни и Херцеговини уз пуно поштовање постојећих дејтонских и уставних принципа.

Закључено је да су програмски приоритети ПДП-а, економска, демографска и морална обнова Републике Српске, одлична основа за стварање развијеног и праведног друштва у којем закони једнако вриједе за све њене грађане.

Бореновић је, током посјете Конзервативној партији Велике Британије, разговарао и са генералним секретаром странке Аланом Мабутом и посланицима из Одјела за међународну сарадњу, чиме је јасно потврђена подршка једне од најјачих свјетских политичких странака Партији демократског прогреса у креирању будућих политика с циљем стварања економски снажног, вриједносно поштеног и сигурносно мирног друштва у Републици Српској и БиХ, саопштено је из ПДП.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Види се

20.10.2017 16:06

Једна од двије странке које се стално смјењују на власти у Енглеској.Али погледајте како је у сједишту странке нормалан намјештај боље речено скроман.Завјесе најобичније као из неких јефтиних хотела.То говори о томе да странке код њих не могу неконтролисано да троше новац,да су политичари на власти и те како под лупом јавности.Да нема извлачења новца за куповине гласова и сулуде предизборне кампање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

20.10.2017 17:02

Људи овај мали Бореновиц има најјаце везе у свијету,њега за функцију,да се проба несто урадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.10.2017 19:31

Тај мали ти је кримос трази паре како да обори власт мафијас.

Name

Па

21.10.2017 06:10

Није он Додик. Мало си побркао боту црвени

Name

Тибор Бирмиген

20.10.2017 17:03

Кога подрже торијевци тај ће трајати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДИЈАНА

20.10.2017 17:04

Лијепо је видјети да нема преводиоца,конацно неко младји ко зна енглески.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

20.10.2017 17:06

Фино,Вукота са мадјарима,Бореновиц са енглезима,а Додик са тајкунима.

ОДГОВОРИТЕ